ΑΘΗΝΑ
01:22
|
08.09.2024
Τουλάχιστον 140 πτήσεις ακυρώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, λόγω διαμαρτυρίας κατά της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αρκετή ώρα παρέλυσε σήμερα, Πέμπτη 25/7, το πρωί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν ακτιβιστές για το κλίμα της γνωστής ομάδας Last Generation, προκαλώντας την αναστολή των πτήσεων.

Σύμφωνα με την ομάδα των ακτιβιστών έξι από τα μέλη της κατάφεραν να κόψουν την περίφραξη και να περάσουν στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης «με τα πόδια, με ποδήλατα και skateboard σε διαφορετικά σημεία».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ενώ οι ακτιβιστές που χθες απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους όλη την εβδομάδα τονίζοντας ότι «η συνεχιζόμενη εξόρυξη και καύση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα αποτελεί απειλή για την ύπαρξή μας».

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου εξέδωσαν δήλωση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, αναφέροντας: «Λόγω μιας συνεχιζόμενης διαδήλωσης στο αεροδρόμιο, οι πτήσεις έχουν ανασταλεί επί του παρόντος. Παρακαλούνται οι επιβάτες να μην μεταβούν στο αεροδρόμιο προς το παρόν. Αντ’ αυτού, συνιστάται να ελέγξουν την κατάσταση την πτήση πριν προσέλθουν στο αεροδρόμιο».

Αργότερα, με νέα ανακοίνωση, το αεροδρόμιο ενημέρωσε ότι οι πτήσεις «σταδιακά επαναλαμβάνονται», αλλά προέτρεψε τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία πριν φτάσουν, καθώς τουλάχιστον 140 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Τα πετρώματα της Σελήνης κρύβουν τα αρχαιότερα δείγματα ατμόσφαιρας της Γης

Έρευνα: Η NASA μπορεί να δημιουργήσει την πρώτη ανθρωπογενή βροχή μετεωριτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα