ΑΘΗΝΑ
01:28
|
08.09.2024
Στην αρχή της συγκέντρωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού 63χρονου. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Φωτό πηγή: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευή προχωρούν σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, μετά το το νέο εργατικό δυστύχημα στη Σαλαμίνα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην αρχή της συγκέντρωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού 63χρονου. Αμέσως μετά μίλησε ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ο 3ος νεκρός συνάδελφος που έχουμε για να κερδίζουν οι εργοδότες, ενώ τόνισε ότι είμαστε εδώ για να μην έχουμε άλλο νεκρό.

Ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, δήλωσε ότι οι εργασίες στο πλοίο γινόντουσαν κάτω από πίεση στη λογική του κέρδους και στάθηκε στην ανάγκη έντασης του αγώνα για τη λήψη, τήρηση, εφαρμογή και έλεγχο στα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι στα Ναυπηγεία του Κόρου, στη Σαλαμίνα, την Τετάρτη 24 Ιούλη σκοτώθηκε ένας εργάτης που καταπλακώθηκε από τον καταπέλτη, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο. Επίσης τραυματίστηκε ένας μεταλλεργάτης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του που σκοτώθηκε, ήταν μέλη εργολαβικού συνεργείου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα