ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Στα άκρα η κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τις ποινές που ορίζει η υπουργική διάταξη για όσους δεν καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ.
Έως και την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί η σχετική διάταξη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα, εκτός από τις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών και ατόμων με αναπηρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου να διακόπτει τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που αρνούνται να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ στα νησιά και στις άγονες περιοχές, θέμα για το οποίο έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η σχετική διάταξη του υπουργείου που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα, έχει ξεσηκώσει τον κλάδο που κάνει λόγο για «απαξιωτική συμπεριφορά» και απειλές του υπουργού και ζητά μόνιμη κάλυψη των περισσοτέρων από 6.000 κενών στο ΕΣΥ με προσλήψεις και όχι έκτακτα μέτρα, και θεσμικά, επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, οι γιατροί ζητούν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης και διάλογο με το υπουργείο Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με συνεργασία, αλλά φέτος ο υπουργός προσπαθεί να το λύσει με απειλές.

«Εμείς ακόμα και σήμερα, αν θέλει να βοηθήσει νοσοκομείο κάποιος ιδιώτης γιατρός, του λέμε να πάει. Αλλά ακόμα και η κίνηση καλής θελήσεως που κάναμε την περασμένη εβδομάδα ως ΠΙΣ με τα 1000 ευρώ επίδομα, απαξιώθηκε και ακυρώθηκε με ειρωνικά σχόλια», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και εκτίμησε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία θα επιδεινωθεί εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική από το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ τόνισε ότι «ο ιδιώτης ιατρός που εργάζεται επί χρόνια στο ιατρείο του έχει απομακρυνθεί από το νοσοκομειακό περιβάλλον και δεν είναι εύκολο να παρέχει δευτεροβάθμια περίθαλψη και επίσης δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος γιατρός εφημερία στην κλινική και να επιμελείται τη λειτουργία των ΤΕΠ. Η άσκηση της Ιατρικής δεν γίνεται έτσι και ενέχει κίνδυνο για τους ασθενείς αλλά και για τον ίδιο το γιατρό να επιπέσει σε ιατρικά σφάλματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα