ΑΘΗΝΑ
01:26
|
08.09.2024
Επισημαίνει πως η απόφαση της ισραηλινής βουλής να απορρίψει την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους αποσταθεροποιεί την περιοχή.
Ρωσική Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική Δούμα καταδίκασε σήμερα ομόφωνα την απόφαση της Κνέσετ (ισραηλινό κοινοβούλιο) στις 18 Ιουλίου με την οποία καταδίκασε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η απόφαση της ρωσικής βουλής επισημαίνει πως η επιλογή της ισραηλινής βουλής να απορρίψει πρόσφατα με απόφασή της ακόμη και την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους αποσταθεροποιεί την περιοχή και καθιστά αδύνατη την εξεύρεση λύσης.

Πιο αναλυτικά η απόφαση της ρωσικής βουλής αναφέρει:

«Επιμένοντας αβάσιμα πως η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους θα δημιουργήσει μία απειλή για το Ισραήλ και τους πολίτες του, κάνει την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση ανεπίλυτη και αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην περιοχή. Το ισραηλινό κοινοβούλιο παραβιάζει τις αρχές και νόρμες του διεθνούς δικαίου στη βάση της διευθέτησης στη Μέση Ανατολή, αλλά και πολλές νομικά δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ομόφωνα έχουν αναφερθεί στη δημιουργία δύο κυρίαρχων κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνη, σε αυτή την αρχαία γη, ως λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα» αναφέρει η απόφαση της ρωσικής βουλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα