ΑΘΗΝΑ
01:28
|
08.09.2024
Ένα μέλος του πληρώματος αγνοείται, διεσώθησαν 16. Φόβοι για περιβαλλοντική ρύπανση καθώς έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα.
Ανατράπηκε και βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Μανίλας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανατράπηκε και βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Φιλιππίνων, το οποίο μετέφερε 1,4 εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου, στα ανοικτά της Μανίλας, ενώ οι αρχές των Φιλιππίνων καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν την επαπειλούμενη διαρροή του φορτίου του πλοίου.

«Μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, το ένα αγνοείται», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χάιμε Μπαουτίστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ισχυροί άνεμοι και ψηλά κύματα δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το ναυάγιο σημειώθηκε περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, απέναντι στην πρωτεύουσα στον Κόλπο της Μανίλας. Το πλοίο, το Terra Nova, «αναποδογύρισε» και κατέληξε να «βυθιστεί», ανέφερε το Λιμενικό Σώμα των Φιλιππίνων. Η ίδια πηγή τόνισε πως ήδη διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί αν οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο ναυάγιο.

Έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα ήδη και προσωπικό αρμόδιο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κινητοποιείται για να την περιορίσει, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μπαουτίστα. Όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να στείλουμε» συνεργεία, εξαιτίας «των ισχυρών ανέμων και των ψηλών κυμάτων», επέμεινε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα