ΑΘΗΝΑ
01:37
|
08.09.2024
Η προμήθεια αναμένεται να φτάσει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ και οι πρώτες δύο παραλαβές θα πραγματοποιηθούν το 2028.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπογραφή της επιστολής αποδοχής για την προμήθεια των F-35 από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για την Πολεμική Αεροπορία. Υπεγράφη η επιστολή για F35», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά το καλύτερο αεροσκάφος στον πλανήτη σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναφορικά με την προμήθεια, η ποία αναμένεται να φτάσει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ και οι πρώτες δύο παραλαβές αναμένονται το 2028, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των 20 μαχητικών θα γίνει ως το 2035.

Lockheed Martin Aeronautics Photo by Kaszynski FP150355 Reed Event: AM-01 Gov Flight 1 Customer: Allie Reed Murray, F-35 Communications Location: Fort Worth, TX Pilot: Lt Col. Parzych Date: 10-15-2015 Time: 1030 Image Public Releaseable per Allie Reed Murray, F-35 Communications

Η διαδικασία για την απόκτηση των μαχητικών F-35 δρομολογήθηκε με την έγκριση που έδωσε στις 16 Ιουλίου το ΚΥΣΕΑ, όπου στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η προμήθεια των μη επανδρωμένων ελικοπτέρων S-100 για τις φρεγάτες Belharra, που ναυπηγούνται στη Γαλλία για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται, ακόμη, η εκπαίδευση ιπταμένων- μηχανικών στις ΗΠΑ, οι εξομοιωτές που θα στηθούν στην Ανδραβίδα, αρχική τεχνική υποστήριξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα