ΑΘΗΝΑ
01:05
|
08.09.2024
Η έκθεση «Προς τον Κήπο των Εσπερίδων «φιλοξενείται στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, στην Άνδρο.
Έργο που συμμετέχει στην έκθεση τέχνης "Προς τον Κήπο των Εσπερίδων"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φετινή έκθεση του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Άνδρο φιλοξενεί την έκθεση «Προς τον Κήπο των Εσπερίδων» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου εικαστικού θεσμού ΠΛΟΕΣ που μετρά ήδη 30 χρόνια ιστορίας.

Η έκθεση «Προς τον Κήπο των Εσπερίδων «φιλοξενείται στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, το οποίο υποστηρίζει και φιλοξενεί στο διώροφο κτίριό του στη Χώρα της Άνδρου και την επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού Αθηνά Σχινά (ΕΚΠΑ).

«Σκέφτηκα φέτος να ονομάσω την έκθεση “Προς τον Κήπο των Εσπερίδων” γιατί διανύουμε μια περίοδο δύσκολη, περίοδο κρίσεων, όχι μόνο σήμερα, εδώ και κάποια χρονική περίοδο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά προβλήματα και είναι όλα σε κρίση. Πέρα από αυτά, όμως, έχουμε κι αυτόν τον νεοεισαχθέντα όρο, τη woke culture. Βεβαίως έπρεπε να διορθωθούν όλες οι αδικίες, αλλά αυτός ο όρος που έρχεται, του “δικαιωματισμού” καταρχάς, δεν έχει όρια και φοβόμαστε τις ακρότητες. Μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί αυτού του είδους το πρόσωπο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή της η Αθηνά Σχινά.

«Δεν δίνει η τέχνη λύσεις, φυσικά ο άνθρωπος δίνει λύσεις», τόνισε η Σχινά αναφερόμενη και στον τρόπο που η αρχαία παράδοση, η μυθολογία (που είναι κωδικοποιημένη φιλοσοφία ζωής) μπορεί να μας βοηθήσει μέσα από τις θεμελιώδεις και διαχρονικές ουμανιστικές αξίες που περικλείει -όπως ο 11ος άθλος του Ηρακλή, από τον οποίον η έκθεση δανείστηκε τον υπότιτλό της.

Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνουν μεθαύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου 2024.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Ξεκινά το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Φεστιβάλ Κολωνού: Συναυλίες, θέατρο, χορός από 7 έως 30 Σεπτεμβρίου

Τρωάδες του Ευριπίδη και κόμικς σε μία έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα