ΑΘΗΝΑ
01:20
|
08.09.2024
Υπό έλεγχο τέθηκε και η χθεσινή φωτιά στο Ροδοβάνι Σελίνου. Συνελήφθη ο οδηγός από το αυτοκίνητο του οποίου ξεκίνησε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά Χανίων, μόλις λίγες ώρες μετά τον περιορισμό της φωτιάς στο Ροδοβάνι Σελίνου, στα νότια του νομού, που χθες οδήγησε στην απόφαση εκκένωσης τεσσάρων χωριών της περιοχής.

Για τον έλεγχο της φωτιάς επιχείρησαν 15 οχήματα με τα πληρώματα τους, υδροφόρες του δήμου, επίγειες δυνάμεις ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, καθώς επίσης πραγματοποίησαν ρίψεις τρία εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια συνέχισαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά εναέρια μέσα

Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πλήρη κατάσβεση και επιτήρηση τυχόν αναζωπυρώσεων. Η φωτιά έκαψε θαμνώδη, αγροτολιβαδική και δασική έκταση

Η νέα φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11.30 το πρωί στην περιοχή των Μεσαυλίων, περίπου 37χλμ δυτικά των Χανίων κινητοποιώντας άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πυροσβεστικό ελικόπτερο για ρίψη νερού από τον αέρα.

Η μάχη δίνεται, μεταξύ άλλων, για να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στο φαράγγι Μεσαυλίων-Δελιανών για το οποίο ήδη στάλθηκε μήνυμα απομάκρυνσης των περιπατητών, από το 112.

Όσο αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον δήμο Καντάνου-Σελίνου, μετά από ολονύχτια μάχη τέθηκε υπό έλεγχο και πλέον στην περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, προκειμένου να προλάβουν οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας όπως ορίζει η νομοθεσία, ο 75χρονος από το αυτοκίνητο του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αυτοκίνητό του εμφάνισε βλάβη και άρχισε να βγάζει καπνούς και εξαιτίας αυτού το σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Το όχημα πήρε φωτιά ο ίδιος το εγκατέλειψε, αλλά λόγω των ανέμων η φωτιά εξαπλώθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα