ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Στην Ταϊβάν, τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 531 έχουν τραυματιστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη νοτιοανατολική Κίνα έφτασε την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα) ο τυφώνας Gaemi, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείριση διάσωσης για έξι ναυτικούς που αγνοούνται, μετά τη βύθιση ενός φορτηγού πλοίου κοντά στην Ταϊβάν, λόγω της κακοκαιρίας.

Εξαιτίας της σφοδρότητας του φαινομένου, περίπου 150.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους στην επαρχία Φουτζιάν, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο της επαρχίας Φουτζιάν, ο τυφώνας έφτασε στην πόλη Πουτιάν στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (2:50 μ.μ ώρα Ελλάδας) με ταχύτητες ανέμων περίπου 117 χιλιομέτρων την ώρα, που ισοδυναμούν με τυφώνα Κατηγορίας 1, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, ο τροπικός κυκλώνας είχε πλήξει την Ταϊβάν την Τετάρτη το βράδυ με ταχύτητες ανέμων που ισοδυναμούν με τυφώνα Κατηγορίας 3 στον Ατλαντικό. Οι δρόμοι πλημμύρισαν, οι πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ τα σχολεία και οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Μέχρι την Πέμπτη, η καταιγίδα είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 15 ατόμων στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τις αρχές. Στην Ταϊβάν, τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 531 έχουν τραυματιστεί.

Πλημμύρες αναφέρθηκαν σε όλη τη νότια Ταϊβάν την Πέμπτη, ενώ στα προάστια της πόλης Καοσιούνγκ, τα νερά των πλημμυρών κάλυψαν τα σταθμευμένα οχήματα και πολλοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι. Στην γειτονική πόλη Ταϊνάν, κάτοικοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Ταϊβάν

Βυθίστηκαν πλοία

Το πέρασμα του τυφώνα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στη θάλασσα, όπου ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας βυθίστηκε, νωρίς την Πέμπτη κοντά στο Καοσιούνγκ, σύμφωνα με τις αρχές του νησιού. Αμέσως, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης για τα εννέα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος, όλα από τη Μιανμάρ, και μέχρι το βράδυ είχαν διασωθεί μόλις τρία, σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Ταϊβάν. Πέντε ακόμη πλοία αναφέρθηκαν να έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στην Ταϊβάν.

Ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο βυθίστηκε, επίσης, στα ανοιχτά των ακτών των Φιλιππίνων την Πέμπτη, με τον κυκλώνα να δυσχεραίνει τις προσπάθειες πρόληψης της διαρροής του περιεχομένου του πλοίου στη θάλασσα. Δεκαέξι μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ο Gaemi κινούνταν κατά μήκος του Στενού της Ταϊβάν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και αναμενόταν να φτάσει στην επαρχία Φουτζιάν της νοτιοανατολικής Κίνας αργά το απόγευμα ή το βράδυ με την ισχύ ενός τυφώνα Κατηγορίας 1. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες, καλώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μην υποτιμήσουν την σφοδρότητα του φαινομένου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα