ΑΘΗΝΑ
01:29
|
08.09.2024
Η εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, στο παιχνίδι Αργεντινή-Μαρόκο, σηματοδότησε ένα ατυχές ξεκίνημα στη διοργάνωση.
2-1 υπέρ του Μαρόκου το τελικό αποτέλεσμα αλλά... τέσσερις ώρες αργότερα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί όλος ο πλανήτης να αναμένει την αυριανή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αλλά η αθλητική δράση ξεκίνησε ήδη από χθες Τετάρτη και τα πράγματα δεν πήγαν… ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Τα ομαδικά αγωνίσματα του ποδοσφαίρου και του ράγκμπι ήταν αυτά που έκαναν το ποδαρικό στην παγκόσμια διοργάνωση το βράδυ της Τετάρτης, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και τόσο «γούρικο» καθώς ο αγώνας μεταξύ Μαρόκου και Αργεντινής, στο στάδιο Saint-Etienne, στιγματίστηκε από την είσοδο οπαδών στο γήπεδο και την διακοπή του αγώνα.

Η Αργεντινή έχασε, τελικά με 2-1 καθώς ακυρώθηκε το γκολ της ισοφάρισης που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, μετά από έλεγχο του VAR σε ένα παιχνίδι με οξυμένη ατμόσφαιρα λόγω του θεωρούμενου ως ρατσιστικού συνθήματος που φώναξαν οι Αργεντινοί για τους Αφρικανούς Γάλλους μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Copa America.

Ο Κριστιάν Μεδίνα σκόραρε στο 106 (!), κάνοντας το 2-2 για την Αργεντινή και μικρός αριθμός οπαδών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ άναψαν καπνογόνα και έπεσαν κροτίδες στην μεριά των Αργεντίνων ποδοσφαιριστών.

Ενώ αρχικά φάνηκε πως ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί και οι ομάδες αποχώρησαν, τέσσερις ώρες αργότερα κλήθηκαν να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, μετά τον έλεγχο του VAR, και έπαιξαν για ακόμα 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, οπότε και οριστικά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη που βρήκε το Μαρόκο να κερδίζει με 2-1.

«Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Αργεντινής και Μαρόκου στο στάδιο Saint-Etienne διακόπηκε λόγω εισβολής στο γήπεδο μικρού αριθμού θεατών», σύμφωνα με τους διοργανωτές των Αγώνων. «Ο αγώνας άρχισε ξανά και μπόρεσε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια. Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να κατανοήσει τα αίτια του περιστατικού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στους υπόλοιπους αγώνες της πρώτης ημέρας, η Ισπανία κέρδισε με 2-1 το Ουζμπεκιστάν, η Νέα Ζηλανδία με το ίδιο σκορ τη Νέα Γουινέα, η Αίγυπτος αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Δομινικανή Δημοκρατία χωρίς τέρματα, η Ιαπωνία κυριάρχησε με 5-0 της Παραγουάης, το Ιράκ νίκησε με 2-1 την Ουκρανία και η Γαλλία με 3-0 τις ΗΠΑ, ενώ ο αγώνας Μαλί-Ισραήλ έληξε ισόπαλος με 1-1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απέναντι στη Φινλανδία το πρώτο τεστ της Εθνικής Ελλάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Πασχαλίδου στο τζούντο

Παραολυμπιακοί: Χάλκινο μετάλλιο ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό F54

Συγχαρητήρια της πολιτειακής ηγεσίας στον Νάσο Γκαβέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα