ΑΘΗΝΑ
01:33
|
08.09.2024
Αναδημοσίευση της αποκάλυψης των Reporters United και ΕφΣυν.
Κωνσταντίνος Ζούλας, ΕΡΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Αύγουστο του 2022, δύο παραγωγοί βίντεο ντρόουν έκαναν δωρεά ένα διαφημιστικό σποτ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Λίγο αργότερα σύστησαν εταιρεία, η οποία μέσα σε ελάχιστους μήνες κατόρθωσε να εξασφαλίσει τέσσερις απευθείας αναθέσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Ο ένας από τους δύο παραγωγούς είναι προσωπικός φίλος του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, ενώ ο έτερος, σχεδιαστής μόδας στη βασική του απασχόληση, έχει αποκαλέσει τον πρωθυπουργό «χαρά του ράφτη».

Ειδικότερα, η ΕΡΤ φέρεται να προχώρησε σε τέσσερις απευθείας αναθέσεις σε προσωπικό φίλο του προέδρου της, Κωνσταντίνου Ζούλα, με θετική ψήφο και του ίδιου στο διοικητικό συμβούλιο. Το γεγονός εγείρει σοβαρό ζήτημα σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης εξωτερικών και μικτών παραγωγών στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά τη βελτιωμένη εικόνα της σε σημαντικούς τομείς (Ertflix, ενίσχυση της μυθοπλασίας, συλλογική σύμβαση εργασίας έπειτα από 15 χρόνια). Για το θέμα μάς μίλησαν τρεις -ανεξάρτητες μεταξύ τους- πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς εκτίμησαν ότι η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους θα οδηγούσε σε δυσμενή μεταχείρισή τους από τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία διορίζεται απευθείας από την κυβέρνηση.

Αυτή είναι εισαγωγή του που ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο (26.7.2024) της Εφημερίδας των Συντακτών και στην ιστοσελίδα των Reporters United. Δείτε εδώ το πλήρες αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα