ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.09.2024
Καταψήφισαν επί της Αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις θετικές ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επί της Αρχής και στο σύνολό του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Καταψήφισαν επί της Αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

«Έχουμε μια συμφωνία για την οποία ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προειδοποιεί ότι αν δεν προχωρούσε θα υπήρχαν δραματικές συνέπειες για τους καταθέτες, το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Έχουμε μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες που διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος επενδυτής. Και έχουμε επίσης  όλους τους φορείς που ασχολούνται με το θέμα, οι οποίοι στην Επιτροπή της Βουλής τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας. Διερωτώμαι αν θα υπήρχε κάποιος υπουργός Οικονομικών που θα απέρριπτε αυτή τη συμφωνία», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, νωρίτερα κατά την ομιλία του.

Σφοδρή κριτική για το νομοσχέδιο άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον Σωκράτη Φάμελλο να τονίζει, κατά την τοποθέτησή του, ότι η κυβέρνηση έφερε τη σύμβαση συγχώνευσης, με fast track διαδικασίες, δίνοντας μόλις 48 ώρες συζήτησης στη Βουλή, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «απέτυχαν και γι’ αυτό δίνουν από το κρατικό ταμείο επιπλέον 500 εκατομμύρια ενώ το δημόσιο χάνει την πλειοψηφία της τράπεζας». 

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, αναρωτήθηκε «τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και πέντε χρόνια ώστε να μη χρειαστεί να έρθει σήμερα να θέτει εκβιαστικά διλήμματα στη Βουλή και γιατί δεν κατάφερε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία για το ελληνικό Δημόσιο και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων;» 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα