ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Οι γονείς πλήρωναν εξ ολοκλήρου το απαιτούμενο, με το κόστος κάθε δόσης να ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ (χρειάζονται 3 δόσεις).
Εμβόλιο μηνιγγίτιδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ικανοποίησε το πάγιο των παιδιάτρων και γονέων, καθώς ξεκινά η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας Β.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά στην αποζημίωση του σημαντικού αυτού εμβολιασμού, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, καθώς μέχρι σήμερα αποζημιωνόταν για ομάδες υψηλού κινδύνου και στην μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών το πλήρωναν εξ ολοκλήρου οι γονείς. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας.

«Από χθες μας έγινε γνωστό ότι το εμβόλιο Bexsero, που αφορά τον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εμβολιασμών και την Ελληνική Πολιτεία, να συνταγογραφείται και να δίδεται δωρεάν για τα παιδιά που θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από τον 2ο μήνα ζωής και θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους μέχρι να γίνουν 18 μηνών. Αυτό έρχεται να κλείσει ένα μεγάλο κενό στην ανισότητα πρόσβασης για το εμβόλιο αυτό, όσον αφορά το υψηλό του κόστος και να δώσει την δυνατότητα πλέον να εμβολιαστούν και να προστατευτούν από το φοβερό αυτό νόσημα, όλα τα Ελληνόπουλα που θα γεννιούνται στην χώρα μας.

Δυστυχώς για τους γονείς που έχουν παιδιά μεγαλύτερα των 18 μηνών θα πρέπει αν δεν το έχουν κάνει να το πληρώσουν από την τσέπη τους. Για το αρχείο και την ιστορία αναρτώ δύο από τις πολλές παρεμβάσεις που είχα κάνει το 2016 ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων προς τον τότε Υπουργό Υγείας και ζητούσα την ένταξη του εμβολίου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο αγώνας δικαιώθηκε!!», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Νταλούκας.

Διευκρινίζεται πως το συγκεκριμένο εμβόλιο θεωρείται πολύ σημαντικό και συστήνεται από όλους τους παιδιάτρους στη χώρα μας. Όμως, επειδή ο αριθμός κρουσμάτων μηνιγγίτιδας Β είναι πολύ μικρός κάθε χρόνο στην Ελλάδα δεν αποζημιωνόταν έως σήμερα για τον μεγάλο πληθυσμό των υγιών παιδιών.

Οι γονείς πλήρωναν εξ ολοκλήρου το απαιτούμενο, με το κόστος κάθε δόσης να ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ (χρειάζονται 3 δόσεις).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα