ΑΘΗΝΑ
01:27
|
08.09.2024
Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης, επίθεση δολιοφθοράς σε μεγάλη κλίμακα αναφέρει η διαχειρίστρια εταιρία.
50.000 αστυνομικοί επί ποδός για την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας (TGV) επλήγη από «κακόβουλες ενέργειες», συμπεριλαμβανομένων εμπρηστικών επιθέσεων που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF.

«Πρόκειται για μια μαζική επίθεση σε μεγάλη κλίμακα με στόχο να παραλύσει το δίκτυο TGV», ανέφερε η εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι πολλά δρομολόγια θα πρέπει να ακυρωθούν και οι επιβάτες θα πρέπει να αναβάλουν τα ταξίδια τους και να μείνουν μακριά από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για «συντονισμένες πράξεις δολιοφθοράς».

«Η SNCF έπεσε θύμα πολλών ταυτόχρονων κακόβουλων ενεργειών κατά τη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία. «Οι εμπρηστικές επιθέσεις στόχο είχαν να βλάψουν τις εγκαταστάσεις μας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κυκλοφορία στις πληγείσες γραμμές «διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό» και τα προβλήματα θα συνεχιστούν μέχρι το Σαββατοκύριακο καθώς γίνονται επισκευές.

Την ίδια ώρα, η Eurostar ανακοίνωσε ότι διακόπηκαν τα σιδηροδρομικά της δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού από πράξεις βανδαλισμού, με αποτέλεσμα αρκετές ακυρώσεις και μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού.

«Λόγω συντονισμένων κακόβουλων ενεργειών που επηρεάζουν τη γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Λιλ, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας προς και από το Παρίσι εκτρέπονται μέσω της κλασικής γραμμής σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου. Αυτό επεκτείνει τον χρόνο ταξιδιού κατά περίπου μιάμιση ώρα», ανέφερε η Eurostar σε δήλωσή της.

Στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης

Οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν καθώς το Παρίσι βρίσκεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με σχεδόν 50.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, ενόψει της τελετής έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στις όχθες του Σηκουάνα, με 300.000 θεατές και ένα κοινό VIP να αναμένονται στην εκδήλωση.

Περίπου 300.000 θεατές θα παρακολουθήσουν από κοντά, στις όχθες του Σηκουάνα την τελετή που θα ξεκινήσει στις 20:30 ώρα Ελλάδας (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ) και φυσικά την πλωτή παρέλαση των αθλητών.

Έχοντας προγραμματισμένη διάρκεια 3 ωρών και 45 λεπτών, η τελετή έναρξης -στις 20:30 απόψε ώρα Ελλάδας- θα είναι ιστορική καθώς θα είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί έξω από Στάδιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τη γέφυρα του Οστερλίτζ θα ξεκινήσουν τον διάπλου του Σηκουάνα 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές, πραγματοποιώντας διαδρομή έξι χιλιομέτρων η οποία θα περνά από σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας όπως η γέφυρα του Νεφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα