ΑΘΗΝΑ
22:24
|
07.09.2024
Αλλά «Βαγγέλας Γιαννόπουλος» της Αριστεράς, «πολύς» και «λεβέντης» ήταν πάντα.
Παλιές φωτογραφίες από το άλμπουμ μια φιλίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Από αύριο η Κουμουνδούρου θα ελέγχεται από τον Παύλο», εκτιμούσαν κύκλοι που υποτίθεται πως γνωρίζουν τι συμβαίνει στους διαδρόμους του κόμματος, τον Σεπτέμβρη του 2023, όταν ο σχετικά άγνωστος για την Αριστερά, εξ Αμερικής ορμώμενος Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την αμέριστη υποστήριξη του Χανιώτη βουλευτή.

«Φίλος χάρισε σε φίλο τριαντάφυλλο με φύλλο», αλλά τα τριαντάφυλλα γρήγορα μαδάνε και δέκα μήνες αργότερα, χθες Πέμπτη, ο πανταχόθεν αμφισβητούμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ταγμένος στο σχέδιο μιας «σύγχρονης Αριστεράς» (και κεντροαριστεράς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), με βαριά καρδιά διέγραψε τον φίλο του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δήλωσε ότι τον αγαπά και ότι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας.

Και φευ… όλη η «political correct» Αριστερά, πήρε μια βαθιά ανάσα, και βούτηξε ξανά στον λήθαργό της όσο αφορά τα προβλήματα του κοσμάκη που δεν έχει φράγκο στην τσέπη για να πάει διακοπές και περιμένει με τρόμο τους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος (αλλά κι αυτό είναι άλλο θέμα)…

Η αιτία, μια φραστική επίθεση -ούτε η πρώτη και σίγουρα όχι η χειρότερη που έχει κάνει ποτέ- ο αψύς Σφακιανός, σε βάρος συνεργάτιδας (έφριξε το πανελλήνιο γιατί ήταν γυναίκα, αν ήταν άντρας, εντάξει δεν πειράζει) του Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το ύφος της.

Το σήριαλ, όπως όλα δείχνουν θα τραβήξει περαιτέρω, καθώς ο κ. Πολάκης παραμένει μέλος του κόμματος και δηλώνει πως τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν τον χαρίζει σε κανέναν», νυν ή πρώην, και εκείνος που αποφασίζει «ποιον διαγράφει από βουλευτή» είναι ο λαός και τα μέλη του κόμματος.

Την ίδια ώρα η «σχολή Πολάκη», οι χιλιάδες οπαδοί του στο διαδίκτυο που έχουν κάνει τον τραμπουκισμό επάγγελμα, καλούν τον «αγέρωχο Κρητικό βουλευτή» να κάνει δικό του κόμμα και θα δει τα πλήθη να συρρέουν (καλύτερα να το διπλοσκεφθεί…).

Political correct δεν ήταν ποτέ ο Παύλος Πολάκης, αντίθετα η πολιτική του πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ έχει στιγματιστεί από αλησμόνητες επιθέσεις, πολύ χειρότερου ύφους και ήθους από τη χθεσινή, που πέρασαν στο «ντούκου» χωρίς να αγγίξουν τις ευαισθησίες της ηγεσίας (και χωρίς να δακρύσει η κ. Λινού), ούτε της τωρινής αλλά ούτε και της προηγούμενης που συνήθιζε να κάνει διακοπές μαζί του στην Κρήτη, αλλά τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων το 2023… για λίγα εικοσιτετράωρα (θα δούμε τώρα πόσο θα κρατήσει η «οργή» της Κουμουνδούρου).

Το σίγουρο είναι ότι πέραν των συχνών τραμπουκισμών εναντίον των πάντων, ο Πολάκης ουδέποτε ενόχλησε ούτε τον Κασσελάκη, αλλά ούτε και παλαιότερα τον Τσίπρα στα «χοντρά» θέματα. Το τρίτο μνημόνιο και τα μνημονιακά μέτρα τα ψήφισε όλα και είπε και μια μαντινάδα…

Για την εξωτερική πολιτική, την πλήρη παράδοση στις ΗΠΑ, τις σημαντικές συμφωνίες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, καμιά διαφοροποίηση ποτέ (η Σούδα μάλλον… απέχει πολύ από τα Σφακιά).

Και το ερώτημα πλανάται…

Γιατί τώρα και για ελάσσονα αφορμή;

ΥΓ: Όσο αφορά στο Political correct (τη κορεκτίλα που λέμε μεταξύ μας για να συνεννοούμαστε) εδώ και καιρό έχει περάσει σε άλλη «πίστα» και αυτό μέχρι σήμερα ξέραμε ως πολιτική ορθότητα στο δημόσιο λόγο, αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Τόσο γρήγορους που η «αγαπημένη» ΕΣΗΕΑ ψέγει δημοσιογράφο για σχόλια της επί του «ενδυματολογικού» δημοσίων προσώπων… την ώρα που καταπίνει την κάμηλο των «τεράτων» που διαπράττουν άλλοι σε πρωινές και βραδινές ενημερωτικές εκπομπές…

Μην αγγίζετε γυναίκες, ΑμΕΑ, άτομα με διαφορετικό προσδιορισμό φύλου-εθνικότητας-φυλής, μειονότητες κάθε είδους, αλλά αν πρόκειται για άντρες, στρέιτ, συνηθισμένους ανθρώπους, την συντριπτική πλειοψηφία του «κοσμάκη»,  που τραβά τον καθημερινό Γολγοθά της επιβίωσης, όλα καλά σύντροφοι;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα