ΑΘΗΝΑ
01:23
|
08.09.2024
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, η τελετή έναρξης δεν πραγματοποιείται σε ένα στάδιο αλλά σε μία περιοχή 6 χλμ.
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία φαντασμαγορική εκδήλωση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι που φιλοδοξεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ξεκίνησε απόψε στις 20.30 (ώρα Ελλάδος) και μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων παρέστησαν πάνω από 100 ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτη-πρώτη έκανε την είσοδό της η αποστολή αθλητών της Ελλάδας, επιβιβασμένων σε σκάφος στον Σηκουάνα.

Η ελληνική αποστολή αθλητών στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Και ακολούθησε η αποστολή προσφύγων αθλητών που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι άλλες χώρες με αλφαβητική σειρά και τελευταία την οικοδέσποινα Γαλλία.

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί με άκρα μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές σε ονόματα διάσημων καλλιτεχνών όπως η  29χρονη Αγιά Νακαμουρά (με μαλινέζικη καταγωγή), η Λέιντι Γκάγκα και η Σελίν Ντιόν, ενώ αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Πρώτη ωστόσο έκανε την εμφάνισή της η Lady Gaga, ντυμένη στα μαύρα περιτριγυρισμένη από φτερά σε ροζ χρώμα, παραπέμποντας στα γαλλικά καμπαρέ.

Μετά τη Lady Gaga, τη σκυτάλη πήραν δεκάδες χορευτές can-can δίνοντας το δικό τους χρώμα σε μία τελετή που μοιάζει με αληθινή γιορτή.

Τη σκυτάλη πήρε συγκρότημα χέβι μέταλ Gojira και ένα απόσπασμα από την όπερα Carmen από τη Γαλλο-ελβετίδα τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι.

Μετά πήρε τη σκυτάλη η χορωδία της Προεδρικής Φρουράς.

Η συνέχεια δόθηκε με ένα ποτ-πουρί τραγουδιών από την 29χρονη Αγιά Νακαμουρά (με μαλινέζικη καταγωγή).

Η μουσικο-χορευτική παράσταση έχει διάρκεια 3.45 ώρες και για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα πραγματοποιηθεί σε ένα μεγάλο στάδιο αλλά κατά μήκος μίας περιοχής έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα με την αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων του Παρισιού, όπως οι γέφυρες του Σηκουάνα, τα μουσεία Ορσέ και Λούβρο, το Παλάτι του Κεραμικού και ο ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το κεντρικό σύνθημα απόψε είναι «Εκδήλωση Ανοικτή Για Όλους». Γι’ αυτό το σκοπό έχουν στηθεί σε δεκάδες περιοχές του Παρισιού 80 γιγαντοοθόνες και ηχητικά συστήματα ώστε να απολαύσουν την αποψινή γιορτή χιλιάδες άνθρωποι.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην πολύωρη τελετή αναφέρεται και το όνομα της Σελίν Ντιόν  που δεν έχει τραγουδήσει ζωντανά από τον Μάρτιο του 2020, μεταξύ της παγκόσμιας κρίσης υγείας και το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPR), μια σπάνια νευρολογική παθολογία, από την οποία υποφέρει, και για την οποία δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία.

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 11 Αυγούστου με την τελετή λήξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Απέναντι στη Φινλανδία το πρώτο τεστ της Εθνικής Ελλάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ξεκινά το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Φεστιβάλ Κολωνού: Συναυλίες, θέατρο, χορός από 7 έως 30 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα