ΑΘΗΝΑ
04:52
|
08.09.2024
Μια ομάδα ερευνητών έλαβε υπόψη της παράγοντες όπως το μέγεθος του πληθυσμού, η διάρκεια ζωής και η ελλιπής φύση του αρχείου απολιθωμάτων.
T-Rex
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο T-Rex μπορεί να ήταν 70% μεγαλύτερος από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο βασιλιάς των δεινοσαύρων μπορεί να ήταν 70% βαρύτερος και 25% μακρύτερος από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Παλαιοντολόγοι από το Καναδικό Μουσείο της Φύσης στην Οτάβα του Οντάριο, δήλωσαν ότι ο σαρκοφάγος T-Rex θα μπορούσε να ζυγίζει έως και 15 τόνους, πράγμα που θα τον έκανε 35% βαρύτερο από ένα μέσο σχολικό λεωφορείο.

Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν πόσο μεγάλος θα μπορούσε να γίνει ο δεινόσαυρος, οι επιστήμονες εξέτασαν πρώτα το αρχείο απολιθωμάτων, το οποίο δείχνει ότι συνολικά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια T-Rex έζησαν κάποτε στη Γη. Αλλά μόλις 32 απολιθώματα ενήλικων ζώων έχουν βρεθεί ποτέ.

Ο μεγαλύτερος T-Rex που έχει καταγραφεί είναι ένα δείγμα με το όνομα «Scotty», το οποίο υπολογίζεται ότι ζύγιζε 19.555 λίβρες (8.870 κιλά) όταν ήταν ζωντανός. Αλλά ο μεγαλύτερος T-Rex «θα ήταν περίπου 70% μεγαλύτερος» από τον Scotty, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Τζόρνταν Μάλλον, ερευνητής και επικεφαλής της παλαιοβιολογίας στο Καναδικό Μουσείο της Φύσης.

Συγκεκριμένα ο Μάλλον η ομάδα του οποίου έλαβε επίσης υπόψη άλλους παράγοντες, όπως το μέγεθος του πληθυσμού, τον ρυθμό ανάπτυξης, τη διάρκεια ζωής και την ελλιπή φύση του αρχείου απολιθωμάτων, δήλωσε:

Η μελέτη μας δείχνει ότι, για τα μεγάλα απολιθωμένα ζώα όπως ο T-Rex, δεν έχουμε πραγματικά καμία ιδέα από το αρχείο απολιθωμάτων για τα απόλυτα μεγέθη που θα μπορούσαν να έχουν φτάσει.

«Είναι διασκεδαστικό να σκεφτόμαστε έναν T-Rex 15 τόνων, αλλά οι επιπτώσεις είναι επίσης ενδιαφέρουσες από βιο-μηχανική ή οικολογική άποψη», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ρωσικό πανεπιστήμιο ανέπτυξε μια μοναδική συσκευή που μπορεί να κοιτάξει στο παρελθόν

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα