ΑΘΗΝΑ
06:34
|
08.09.2024
Η τροπική καταιγίδα έπληξε επίσης την Ταϊβάν και την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γκαέμι στις Φιλιππίνες αυξήθηκε σε 34, ενώ αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε διάφορες περιοχές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δώδεκα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Καλαμπαρζόν, 11 στο Μετρό Μανίλα, εννέα στην κεντρική Λουζόν και δύο στην περιοχή Μπικόλ.

Είκοσι δύο άνθρωποι απεβίωσαν από πνιγμό, πέντε έπαθαν ηλεκτροπληξία, έξι θάφτηκαν από κατολίσθηση και ένας χτυπήθηκε από πεσμένο δέντρο.

Ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ είχε δώσει νωρίτερα εντολή στις αρχές να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την παράδοση τροφίμων και άλλης βοήθειας σε απομονωμένα αγροτικά χωριά.

Στην Ταϊβάν, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν και ένα άτομο αγνοείται, ανακοίνωσε το Κεντρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης. Πολλοί περισσότεροι εκτοπίστηκαν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός τραυματισμών -259- αναφέρθηκε στην πόλη-λιμάνι Καοσιούνγκ, ακολουθούμενος από 125 στην Ταϊνάν και 120 στην Ταϊτσούνγκ.

Μια προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι ο τυφώνας Γκαέμι απομακρύνθηκε προς τα Στενά της Ταϊβάν, αλλά οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί λόγω του ανέμου και της βροχής.

Ο τυφώνας έφτασε στην Κίνα αφού προκάλεσε καταστροφές στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι που ζουν στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Η Κίνα ενεργοποίησε την υψηλότερη προειδοποίηση για καταστροφές, με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να προεδρεύει σε σύσκεψη για τον έλεγχο των πλημμυρών και τα σχέδια ανακούφισης από καταστροφές, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Οικονομικών διέθεσε 9,26 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο για να στηρίξει την επείγουσα αποκατάσταση των δρόμων που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα