ΑΘΗΝΑ
05:00
|
08.09.2024
Το 18% των κατόχων βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως εναλλακτική λύση στο κρατικό νόμισμα που ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα.
Κρυπτονόμισμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις κατόχους κρυπτονομισμάτων δηλώνουν ότι η ψήφος τους για τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα επηρεαστεί από τη στάση του υποψηφίου για τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, το κρυπτονόμισμα έχει γίνει σημαντικό θέμα προεκλογικής εκστρατείας σε προεδρικές εκλογές», ανέφερε η αμερικανική εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και τράπεζας θεματοφυλακής Gemini στην έρευνα «2024 State of Crypto».

Η έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε Αμερικανούς, ή το 21%, κατέχουν σήμερα κρυπτονόμισμα και μεταξύ αυτών που κατέχουν, η συντριπτική πλειοψηφία, ή το 73%, σκοπεύει να εξετάσει τη στάση ενός υποψηφίου για τα κρυπτονομίσματα όταν ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο.

Περισσότερο από το ένα τρίτο, ή το 37%, δήλωσε ότι η θέση ενός υποψηφίου για τα κρυπτονομίσματα θα έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στην ψήφο τους για την προεδρία.

Ενώ το 38% των Αμερικανών που δεν κατέχουν κρυπτονομίσματα δήλωσε ότι οι ανησυχίες σχετικά με τους νόμους τους έχουν αποθαρρύνει από το να ξεκινήσουν, το 47% συμφώνησε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται περισσότερες κυβερνητικές ρυθμίσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Και, το 41% των μη κατόχων συμφωνεί ότι υπάρχει νομική αβεβαιότητα γύρω από τη χρήση κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την έρευνα.

Μεταξύ των κατόχων κρυπτονομισμάτων, το 18% βλέπει τα κρυπτονομίσματα ως εναλλακτική λύση στα κρατικά νομίσματα που ελέγχονται από μια κεντρική τράπεζα και το ίδιο ποσοστό των κατόχων κρυπτονομισμάτων πιστεύει ότι η μεγαλύτερη κυβερνητική εποπτεία της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων θα είναι θετική, καθώς θα προστατεύσει τους καταναλωτές από τους κακούς παράγοντες.

Επιπλέον, το 41% των ιδιοκτητών κρυπτονομισμάτων δήλωσε ότι η απαίτηση από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να συμμορφώνονται με αυστηρούς νόμους θα αύξανε την εμπιστοσύνη στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 23 Μαΐου έως τις 28 Ιουνίου σε 1.200 Αμερικανούς από την Data Driven Consulting Group για λογαριασμό της Gemini.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα