ΑΘΗΝΑ
08:49
|
20.09.2024
Ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε μέσω σφοδρών πυροβολισμών, ανάπτυξη ελεύθερων σκοπευτών και άφιξη ενισχύσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στην ανατολική Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Όχθη αργά το Σάββατο για τέταρτη φορά μέσα σε 24 ώρες.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, Wafa, ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν στον καταυλισμό εν μέσω σφοδρών πυρών, της ανάπτυξης ελεύθερων σκοπευτών και της άφιξης ενισχύσεων, συνοδευόμενων από μια μπουλντόζα.

Ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν βίντεο που φέρονται να δείχνουν στρατιωτικές ενισχύσεις να κατευθύνονται προς τον καταυλισμό, καθώς και βίντεο που είχαν ήχους πυροβολισμών, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκαν, προέρχονταν από συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων μαχητών και του ισραηλινού στρατού.

Ο στρατός είχε αποχωρήσει αργά το Σάββατο από τον καταυλισμό μετά από πολύωρη επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με μάρτυρες και παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ταυτόχρονα με την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τις επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα 592 θανάτους και περίπου 5.400 τραυματισμούς, σύμφωνα με επίσημα παλαιστινιακά στοιχεία.

Οι εντάσεις είναι υψηλές σε ολόκληρη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, εν μέσω μιας φονικής ισραηλινής επίθεσης που έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 39.300 θυμάτων στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Σε μια γνωμοδότηση-ορόσημο στις 19 Ιουλίου, το Διεθνές Δικαστήριο κήρυξε παράνομη την επί δεκαετίες κατοχή παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ και απαίτησε την εκκένωση όλων των υφιστάμενων οικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα