ΑΘΗΝΑ
03:26
|
20.09.2024
Η κυβέρνηση Μπάιντεν εκδίδει επίσης χάρτη πορείας εφαρμογής για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες.
Apple
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Apple υπέγραψε τις εθελοντικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για υπεύθυνη καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Οι δεσμεύσεις αποτελούν μέρος του προ εννέα μηνών εκτελεστικού διατάγματος του Μπάιντεν για να διασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ θα πρωτοστατήσουν στη διαχείριση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Τις υπέγραψαν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ, όπως η Google και η Microsoft τον Ιούλιο του 2023, και οκτώ ακόμη εταιρείες τεχνολογίας τον Σεπτέμβριο που περιελάμβαναν τις Adobe, IBM και Nvidia.

Όπως ανέφερε η δήλωση:

Σε διάστημα 270 ημερών, το εκτελεστικό διάταγμα διέταξε τις υπηρεσίες να αναλάβουν σαρωτική δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας, μεταξύ άλλων με την έκδοση ζωτικής σημασίας οδηγιών για την ασφάλεια και τη δημιουργία ικανοτήτων για τη δοκιμή και την αξιολόγηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι ολοκλήρωσαν όλες τις δράσεις των 270 ημερών του εκτελεστικού διατάγματος εντός του χρονοδιαγράμματος, μετά την έγκαιρη ολοκλήρωση κάθε άλλης εργασίας που απαιτήθηκε μέχρι σήμερα, προστίθεται.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, εξάλλου, έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον οδικό χάρτη υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Προτύπων για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες της αμερικανικής κυβέρνησης του Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο οδικός χάρτης καλεί τον ιδιωτικό τομέα και τους δημόσιους φορείς να εμπλακούν δυναμικά στην τυποποίηση κρίσιμων και αναδυόμενων τεχνολογιών για την προστασία της εθνικής και οικονομικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα