ΑΘΗΝΑ
02:17
|
19.09.2024
Η υπηρεσία ασθενοφόρων North West είπε ότι περιέθαλψε οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Alder Hey».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στο Σάουθπορτ της Βορειοδυτικής Αγγλίας, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν αποκλείσει σημείο της πόλης, ύστερα από ένα «σοβαρό περιστατικό» επίθεσης με μαχαίρι.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ ανέφερε ότι αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα ακίνητο στην οδό Χαρτ γύρω στις 11:50 τοπική ώρα (01.30 μ.μ ώρα Ελλάδας), όπου το άτομο που κάλεσε αναφέρθηκε σε μαχαίρι.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων North West (NWAS) είπε ότι περιέθαλψε οκτώ τραυματίες με τραύματα από μαχαίρι, εκ των οποίων ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Alder Hey».

Η αστυνομία έκανε λόγο για «πολλά θύματα», χωρίς όμως να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα, καθώς βρήκαν και ένα μαχαίρι.

Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή όσο ερευνά το περιστατικό, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει απειλή για το ευρύτερο κοινό».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως θύματα της επίθεσης έπεσαν έξι παιδιά σε γυμναστήριο της περιοχής, εκ των οποίων το ένα κατέληξε. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένας θάνατος.

Μιλώντας στο Liverpool Echo, μια γυναίκα που ζει λίγα λεπτά μακριά από το σημείο του περιστατικού, στην οδό Χαρτ, ανέφερε ότι άκουσε σειρήνες και ένα ελικόπτερο να κάνει κύκλους στο σημείο, γύρω στις 12:20 τοπική ώρα (2.20 μ.μ ώρα Ελλάδας).

«Στη συνέχεια τα μηνύματα άρχισαν να κυκλοφορούν στις τοπικές ομάδες WhatsApp, γράφοντας “κλειδώστε τα παράθυρά σας, κλειδώστε τις πόρτες σας”, μας είπαν ότι ένας άνδρας έτρεχε τριγύρω μαχαιρώνοντας ανθρώπους», δήλωσε η κάτοικος στο ενημερωτικό μέσο.

«Είμαστε όλοι απολύτως τρομοκρατημένοι, πανικόβλητοι και έχουμε αρρωστήσει από την αγωνία -όλοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με όποιον γνωρίζουν στην περιοχή. Δεν ξέρω πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο Δευτέρα μεσημέρι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Σάουθπορτ, μετά από ένα σοβαρό περιστατικό σήμερα το πρωί, Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Γύρω στις 11.50 π.μ. μας κάλεσαν σε ένα ακίνητο στην οδό Χαρτ για αναφορές για μαχαίρι. Υπάρχουν πολλά θύματα και περισσότερες λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν είναι δυνατόν.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι. Μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή όσο αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό. Δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για το κοινό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα