ΑΘΗΝΑ
03:03
|
20.09.2024
Ο πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Κάηκε κινητή πυροσβεστική μονάδα. Έκρηξη ανεμογεννήτριας δίπλα σε εθελοντές και πυροσβέστες.
Από την πυρκαγιά στην Εύβοια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλεί η μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη αφότου ξέσπασε, λίγο μετά τις 15:00, ανάμεσα στα χωριά Πετριές και Κριεζά στην Νότια Εύβοια, με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει σπίτια.

Απόψε, τουλάχιστον ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τις πυρετώδεις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, συγκεκριμένα 90 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί 11 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες μια φορητή-κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, η οποία και χρησιμοποιούνταν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Εκκενώθηκε το χωριό Κόσκινα

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδας evima.gr, λίγο μετά τις 20.00 οι κάτοικοι στα Κόσκινα Εύβοιας κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή με SMS από το 112 με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μαζικά με εντολή της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε νωρίτερα στο τοπικό μέσο, πως «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα». Σημειώνεται πως στο χωριό δεν υπάρχει ρεύμα.

Στην περιοχή έχει σπεύσει κι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με την αγωνία των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας να εντείνεται καθώς η μάχη για το σβήσιμο της πυρκαγιάς γίνεται δυσκολότερη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε πως πλέον το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Βουλευτής του ΚΚΕ για την φωτιά στην Εύβοια

Σε δήλωσή του για την πυρκαγιά στην Εύβοια ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος αναφέρει:

Το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια παραμένει σε εξέλιξη και  είναι πολύ επικίνδυνο. Κυβέρνηση και υπουργείο να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με προσαρμοσμένο σχέδιο και ενισχυμένες δυνάμεις όλο το βράδυ για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η φωτιά. Είναι υψηλός ο κίνδυνος να μετατοπιστεί η φωτιά σε νέα μέτωπα, παίρνοντας υπόψη τους ανέμους που αλλάζουν κατεύθυνση.

Γιώργος Μαρίνος

Παραλίγο τραγωδία από κομμάτι ανεμογεννήτριας στις Πετριές

Άμεσα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο αναφέρει «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο μηνύματα εκκένωσης, το πρώτο για Κριεζά και για Πετριές. Στην περιοχή μάλιστα των Πετριών, υπάρχουν και αρκετές ανεμογεννήτριες και σε μία από αυτές έγινε έκρηξη, η οποία παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία.

Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που έσκασε, έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή. Η φωτογραφία με το κομμάτι που προσγειώθηκε στο έδαφος, είναι χαρακτηριστική.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κριεζά απομακρυνθείτε προς Λέπουρα και Βέλος. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοσκινά απομακρυνθείτε προς Ζάρακες και Μεσοχώρια», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Σε επόμενο μήνυμα του 112, ζητήθηκε όσοι βρίσκονται στην περιοχή Πετριές να μετακινηθούν προς τους Αγίους Αποστόλους.

Κλείνουν δρόμοι γύρω από το μέτωπο

Την απόφαση να κλείσουν προληπτικά κάποιοι δρόμοι πήρε η αστυνομία, μιας και η φωτιά κινείται με γρήγορους ρυθμούς, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη Νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα (29-07-2024) μεσημβρινές ώρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόσκινα και Κριεζά Εύβοιας, υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων—Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών –Αγίων Αποστόλων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα