ΑΘΗΝΑ
01:51
|
21.09.2024
Δρούζοι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου και του ζήτησαν στα εβραϊκά να μην καπηλεύεται τη σφαγή των παιδιών τους.
Ο Νετανιάχου στόχος σφοδρής αποδοκιμασίας των Δρούζων χωρικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή των Σύρων Δρούζων πολιτών του χωριού Μαζντάλ Σαμς που θρηνούν το χαμό 12 παιδιών τους μετά από ρίψη ρουκέτας σε γήπεδο της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν προκάλεσε σήμερα η εμφάνιση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου που εργαλειοποιεί το μακελειό για να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο την κλιμάκωση των επιθέσεων στο Λίβανο.

Πλήθος Δρούζων μαυροφορεμένων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου που έγινε τάφος για τα 12 παιδιά, την ώρα που ο Νετανιάχου έκανε «επίσκεψη» στην περιοχή με δήθεν περίλυπο ύφος.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου και φώναξαν στα εβραϊκά συνθήματα καλώντας τον να αποχωρήσει άμεσα. Τον αποκάλεσαν «δολοφόνο παιδιών» και «εγκληματία πολέμου» ενώ οι οικογένειες των αδικοσκοτωμένων παιδιών αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του.

Μόνο υπό την απειλή των όπλων ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού κατά των χωρικών, ο Νετανιάχου μπόρεσε να κάνει κατάθεση στεφάνου στο χώρο που σκοτώθηκαν τα θύματα.

Την επίθεση στο χωριό Μαζντάλ Σαμς καταδίκασε νωρίτερα και η συριακή κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε η ισραηλινή κατοχή» προκειμένου να κατασκευάσει ψέματα και δικαιολογίες για να διευρύνει τον κύκλο επίθεσης κατά των λαών της περιοχής και να γλιτώσει την καταδίκη που προκαλείται από την αντίσταση στην κατοχή της Λωρίδας της Γάζας».

Δεν μας φτύνουν. Ψιχαλίζει…

Ο Νετανιάχου πάντως έκανε πως δεν κατάλαβε γιατί εξοργίζονται μαζί του, επαναλαμβάνοντας τις εμπρηστικές απειλές κατά της Χεζμπολάχ και του Ιράν λέγοντας:

«Η Χεζμπολάχ, με την ιρανική υποστήριξη, έκανε επίθεση εδώ με ιρανική ρουκέτα που αφαίρεσε τη ζωή 12 αγνών ψυχών» είπε σε βιντεοσκοπημένη δήλωση στο χώρο. Και συνέχισε:

«12 αγόρια και κορίτσια που έπαιζαν ποδόσφαιρο εδώ και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο.  Η καρδιά σπαράζει από τέτοια τραγωδία. Αγκαλιάζουμε τις οικογένειες των θυμάτων που υποφέρουν απερίγραπτα». Αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά μας. Είναι παιδιά όλων μας. Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να αφήσει αυτό το γεγονός να περάσει έτσι. Η απάντησή μας θα έρθει και θα είναι σκληρή».

Προβοκάτσια;

ΗΠΑ και Ισραήλ κατηγορούν τη Χεζμπολάχ πως ευθύνεται για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό μολονότι δεν έχουν προσφέρει την παραμικρή απόδειξη πως όντως η ρουκέτα εκτοξεύτηκε στα κατεχόμενα του Γκολάν από μαχητές της Χεζμπολάχ, και όχι από κάποιους επιτήδειους που θέλησαν να στήσουν τη σφαγή σε βάρος των αθώων χωρικών, ώστε να δικαιολογηθεί μία ισραηλινή γενικευμένη επίθεση κατά του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ πάντως αρνείται επίμονα και σταθερά κάθε σχέση με αυτό το μακελειό από την πρώτη στιγμή.

Επιπλέον, μερικές ώρες πριν από αυτή την (τουλάχιστον) περίεργη επίθεση με άρωμα «προβοκάτσιας», ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ορί Γκορντίν σε ομιλία που έκανε στη διάρκεια επίσκεψής του στο λεγόμενο «βόρειο μέτωπο» (κοντά στα σύνορα Βορείου Ισραήλ-Νοτίου Λιβάνου) είπε μεταξύ άλλων πως τα ισραηλινά στρατεύματα που επιχειρούν για την προστασία των κατοίκων στον συγκεκριμένο τομέα της χώρας «προετοιμάζονται να περάσουν στην επίθεση». Πρόσθεσε δε με νόημα:

«Όταν έρθει η στιγμή και περάσουμε στην επίθεση, θα πρόκειται για αποφασιστική επίθεση».

Την Κυριακή είχε μεταβεί στο χωριό Μαζντάλ Σαμς και ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς αντιμετωπίζοντας και πάλι την οργή των Σύρων Δρούζων κατοίκων της περιοχής που αρνούνται την ισραηλινή υπηκοότητα θεωρώντας πως τελούν υπό κατοχή έπειτα από τον πόλεμο των λεγόμενων «Εξι Ημερών» του 1967.

Οι χωρικοί κατηγόρησαν τον ακροδεξιό υπουργό πως καπηλεύεται το αίμα των νεκρών παιδιών για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της πίεσης στον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα