ΑΘΗΝΑ
01:44
|
20.09.2024
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η εισβολή ακροδεξιών σε στρατιωτική βάση υπέρ υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό Παλαιστίνιου κρατούμενου.
Από τις σημερινές διαμαρτυρίες ακροδεξιών για τις συλλήψεις στρατιωτών υπόπτων για βιασμό Παλαιστινίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτροπιασμό προκαλούν οι προσπάθειες ακροδεξιών υπουργών και των υποστηρικτών τους να καλύψουν την άγρια σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου από εννιά Ισραηλινούς στρατιώτες στις φυλακές Sde Teiman του νοτίου Ισραήλ, ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος και σε άθλια κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο Soroka Medical Center της πόλης Μπερ Σεβά.

Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο Γραφείο του Στρατιωτικού Γενικού Εισαγγελέα μιλώντας στο κανάλι 13 αποκάλυψαν πως οι ύποπτοι είχαν «τραυματίσει σε κρίσιμη κατάσταση» τον Παλαιστίνιο κρατούμενο, υπονοώντας πως τον είχαν βιάσει.

Νωρίτερα, οι συλλήψεις  των εννιά υπόπτων προκάλεσαν απόψε σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις στη στρατιωτική βάση Beit Lid μεταξύ δεκάδων ακροδεξιών στρατιωτών που προσπάθησαν να απελευθερώσουν τους εννιά, μερικές ώρες αφότου ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, τους είχε χαρακτηρίσει «ήρωες».

Μετά τα σοβαρά αποψινά επεισόδια, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, καταδίκασε την προσπάθεια εισβολής στην βάση Beit Lid χαρακτηρίζοντας το συμβάν «σοβαρό επεισόδιο που βλάπτει την ισραηλινή δημοκρατία και δίνει επιχειρήματα στα χέρια του εχθρού εν καιρώ πολέμου».

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε πως μίλησε με τον αρχηγό του στρατού στρατηγό Χέρτζι Χαλέβι τονίζοντας πως έχει την πλήρη στήριξή του προκειμένου να ληφθούν «άμεσα μέτρα για να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος πολιτών σε στρατιωτικές βάσεις».

«Καλώ την ισραηλινή αστυνομία να δράσει άμεσα κατά όσων παραβιάζουν το νόμο και κατά εκλεγμένων αξιωματούχων που κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που σύρουν τον στρατό στην πολιτική αρένα» ανέφερε ο Γκάλαντ.

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινά κολαστήρια-φυλακές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα