ΑΘΗΝΑ
01:28
|
20.09.2024
Η μαραθώνια διαπραγμάτευση δεν οδηγεί σε συμφωνία και οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλληλοκατηγορίες για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με στόχο μία συμφωνία εκεχειρίας και ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους αντάλλαξαν απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και εκπρόσωπος της Χαμάς στο φόντο της νέας συνάντησης που είχαν νωρίτερα σήμερα στη Ρώμη οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κατάρ.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς  πως αποτρέπει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων στη Γάζα, και ότι το Ισραήλ δεν έχει αλλάξει καμιά από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει.

Νετανιάχου

Υποστήριξε πως το Ισραήλ παραμένει στους όρους της αρχικής πρότασης, η οποία περιλαμβάνει τη διασφάλιση της απελευθέρωσης του μέγιστου αριθμού ομήρων που παραμένουν εν ζωή, τον ισραηλινό έλεγχο του μεθοριακού διαδρόμου μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου και την παρεμπόδιση Παλαιστινίων μαχητών και όπλων να επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς από την άλλη κατηγόρησε τον Νετανιάχου πως εμποδίζει τη συμφωνία εκεχειρίας βάζοντας στο τραπέζι «νέους όρους και απαιτήσεις». Ανέφερε επίσης πως ενημερώθηκε για την τελευταία πρόταση του Ισραήλ έπειτα από συνομιλίες στη Ρώμη μεταξύ αξιωματούχων Ισραήλ-ΗΠΑ-Αιγύπτου και Κατάρ.

Απόψε, πάντως, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στην ισραηλινή κυβέρνηση για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, επιλέγοντας να μην απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σε ποιανού γήπεδο βρίσκεται πλέον η μπάλα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα