ΑΘΗΝΑ
19:29
|
20.09.2024
Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολιοφθορά στα τρένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο σαμποτάζ, αυτή τη φορά σε δίκτυα οπτικών ινών σε έξι περιοχές της Γαλλίας, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, με τον υπουργό Εσωτερικών να υποστηρίζει ότι οι φερόμενες δολιοφθορές ταιριάζουν στο προφίλ «ακροαριστερών ομάδων».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, οι υποδομές του Παρισιού δεν έχουν επηρεαστεί. Το περιστατικό συνέβη τρεις ημέρες μετά από συντονισμένες δολιοφθορές που παρέλυσαν τα τρένα υψηλής ταχύτητας, λίγες μόλις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, διαταράσσοντας τις μετακινήσεις.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, δήλωσε ότι οι αρχές εξετάζουν τη θεωρία ότι κινήματα της άκρας αριστεράς βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις. Ανέφερε ότι οι επιθέσεις ήταν «σκόπιμες και καλά στοχευμένες», σημειώνοντας ότι αυτό είναι ο «παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας» ακροαριστερών ομάδων.

Μία σύλληψη για τις δολιοφθορές στα τρένα

Το πρωί της Δευτέρας οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, την σύλληψη ενός ατόμου το οποίο το χαρακτήρισαν «ακροαριστερό ακτιβιστή», ως ύποπτο για τις δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας (TGV).

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το AFP, ο ύποπτος συνελήφθη σε χώρο του εθνικού σιδηροδρομικού φορέα SNCF. Οι αρχές υποστήριξαν ότι ο άνδρας είχε επάνω του κλειδιά πρόσβασης και εργαλεία που σχετίζονται με το σαμποτάζ.

Αναφορικά με την σύλληψη, ο Νταρμανάν είπε ότι οι μέθοδοι των σαμποτέρ έφεραν «χαρακτηριστικά» ακροαριστερών εξτρεμιστών. «Έχουμε εντοπίσει τα προφίλ πολλών ανθρώπων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών στο France 2 TV, προειδοποιώντας, ωστόσο, πως δεν θα πρέπει να βγουν βιαστικά συμπεράσματα, μιας και οι δράστες θα μπορούσαν να είναι «χειραγωγούμενοι».

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα