ΑΘΗΝΑ
13:36
|
19.09.2024
Ο Μ.Πεζεσκιάν εξέφρασε την επιθυμία του να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία «στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης».
Οι Πρόεδροι Ιράν και Γαλλίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, είχε σήμερα ο 69χρονος Ιρανός νέος Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, ο Πεζεσκιάν εξέφρασε την επιθυμία του να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία «στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης». Ανέφερε επίσης πως το υπόβαθρο των διμερών «πολιτικών και πολιτιστικών σχέσεων» είναι το «κατάλληλο έδαφος» για την ανάπτυξη των διπλωματικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των χωρών τους.

Συζήτησαν επίσης τις διαπραγματεύσεις για άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τελευταίες εξελίξεις σε Γάζα και Λίβανο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των Προέδρων Ιράν και Γαλλίας είχε διάρκεια μία ώρα.

Και επικοινωνία Μακρόν-Νετανιάχου

Ο Μακρόν, ένα 24ωρο νωρίτερα, είχε επικοινωνήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ασκώντας πίεση για την αποτροπή γενικής κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου.

Μακρόν και Νετανιάχου σε παλιότερη συνάντηση

Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας για την επικοινωνία Μακρόν-Νετανιάχου αναφέρεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος υπενθύμισε πως η χώρα του κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για την αποτροπή μίας νέας κλιμάκωσης στην περιοχή περνώντας μηνύματα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά από το 1996 το συνδικάτο των φορτηγατζήδων δε στηρίζει Δημοκρατικούς

Στο φόντο της ηλεκτρικής διασύνδεσης η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη (upd)

Νατζίμπ Μικάτι: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που αγνοεί όλους τους νόμους»

Γερουλάνος για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Δυο σπίτια που καίγονται δεν τα βάζεις μαζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα