ΑΘΗΝΑ
18:36
|
20.09.2024
«Αυτή η τακτική φέρνει μόνο περισσότερη δυστυχία, φόβο και ταλαιπωρία στους ανθρώπους», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκκένωση του 86% των περιοχών της Λωρίδας της Γάζας έχει διατάξει το Ισραήλ από την έναρξη του τρέχοντος πολέμου, σύμφωνα με τον ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), αναγκάζοντας τους κατοίκους των περιοχών να μετακινηθούν με μεγάλη συχνότητα, συγκεκριμένα μία φορά τον μήνα, κατά μέσο όρο.

Ο Φιλίπ Λαζαρίνι δήλωσε ότι οι συνεχείς ισραηλινές εντολές εκκένωσης δημιουργούν «χάος» και «πανικό» στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Επί του παρόντος, «μόνο το 14% των περιοχών στη Γάζα δεν υπόκεινται σε εντολές εκκένωσης», πρόσθεσε.

«Σχεδόν όλοι στη Γάζα έχουν επηρεαστεί από τις εντολές [εκκένωσης]. Πολλοί αναγκάζονταν να μετακινούνται κατά μέσο όρο μία φορά το μήνα, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από εννέα μήνες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ.

«Αυτή η τακτική εκκένωσης φέρνει μόνο περισσότερη δυστυχία, φόβο και ταλαιπωρία στους ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο», τόνισε, μεταφέροντας την εμπειρία ενός Παλαιστινίου, ο οποίος χρειάστηκε να εκκενώσει δύο φορές μέσα σε μόλις 10 ώρες.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναζητούν ασφάλεια: [Αυτό που είναι] το πιο πολύτιμο, [είναι] το πιο ανύπαρκτο». «Οι άνθρωποι της Γάζας δεν είναι βόλοι ή πιόνια σκακιού, είναι άνθρωποι», υπογράμμισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα