ΑΘΗΝΑ
23:53
|
19.09.2024
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.
Νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (φωτογραφία αρχείου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Νότια Εύβοια προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ανάμεσα στα χωριά Πετριές και Κριεζά, με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον ενιαίο ενεργό μέτωπο.

Νωρίτερα, ένα μεγάλο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων κινήθηκε απειλητικά πάνω από το χωριό Κριέζα, πολύ κοντά στα σπίτια, με τον δρόμο από Κριέζα προς Πετριές να παραμένει κλειστός και την αστυνομία να μην επιτρέπει την διέλευση των οχημάτων.

Το έργο των πυροσβεστών έκαναν ακόμα πιο δύσκολο ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, πλέον οι άνεμοι έχουν κοπάσει και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο παραμένουν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό).

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχε επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου, ενώ προληπτικά μετέβησαν στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αναπτύχθηκαν για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Από χθες το μεσημέρι, μηνύματα από το 112 εστάλησαν στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή Άμμο, Πετριές και Κριεζά. Συγκεκριμένα στις 1:23 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά. Στις 05:30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο ενώ στις 07:33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι. Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα