ΑΘΗΝΑ
20:11
|
16.09.2024
Αρχειοθέτηση των πράξεων που αφορούν στους ιατροδικαστές και στους δικαστικούς πραγματογνώμονες.
Με την πρόεδρο της ΡΑΣ και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα ανέρχονται πλέον στους 41.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη σε βάρος της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννας Τσαπαρίκου, άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η δίωξη έρχεται μετά την έρευνα του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της σύγκρουσης των δύο συρμών στα Τέμπη και τη διαπίστωση ποινικών ευθυνών για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επίσης, κατόπιν μήνυσης συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος τριών προανακριτικών υπαλλήλων και ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σχετικά με τη διεξαγωγή των ερευνών που ακολούθησαν τη σύγκρουση.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκε και πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του πρώην περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και δύο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος και  τη μεταφορά χωμάτων από το σημείο στα «Πηγάδια». Σημειώνεται πως οι τέσσερις κλήθηκαν ήδη σε απολογία, ωστόσο, κατά την πάγια πρακτική αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Αντίθετα, ο Εισαγγελέας αποφάσισε την αρχειοθέτηση των πράξεων που αφορούν στους ιατροδικαστές και στους δικαστικούς πραγματογνώμονες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρουμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα