ΑΘΗΝΑ
18:56
|
19.09.2024
Η αστυνομία ζητά να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με τον 17χρονο ύποπτο που συνελήφθη, ξεκαθαρίζοντας πως έχει γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τουλάχιστον 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μεγάλο πλήθος ακροδεξιών, αντιμουσουλμάνων διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία στο Σάουθπορτ στη βορειοδυτική Αγγλία, ώρες μετά την αγρυπνία για τα παιδιά που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τραγούδια της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ σε μία σχολή χορού στο Σαουθάμπτον.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ ανέφερε ότι 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά. Η αναταραχή ξεκίνησε όταν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι άνδρες, περικύκλωσαν ένα τζαμί του Σάουθπορτ, βάζοντας φωτιά σε οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και τούβλα εναντίον της αστυνομίας που συνέδεσε τους ταραχοποιούς με την English Defense League, μια ομάδα που και στο παρελθόν έχει οργανώσει βίαιες διαδηλώσεις κατά του Ισλάμ.

Η βία ξέσπασε λίγο αφότου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της επίθεσης, τοποθετώντας λουλούδια και παιχνίδια στο σημείο όπου σκοτώθηκαν τρία μικρά κορίτσια και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν, με τα πέντε από αυτά να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν και δύο ενήλικες που προσπάθησαν να προστατέψουν τα παιδιά.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε ότι η «πλήρης ισχύς του νόμου» θα χρησιμοποιηθεί κατά των ταραχοποιών.

«Οι άνθρωποι του Σάουθπορτ ταράζονται μετά τη φρίκη», έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Αξίζουν την υποστήριξή μας και τον σεβασμό μας. Εκείνοι που τάραξαν την αγρυπνία για τα θύματα με βία και τραμπουκισμούς έχουν προσβάλει την κοινότητα καθώς θρηνεί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο της επίθεσης έναν έφηβο, που σύμφωνα με πληροφορίες γεννήθηκε στην πόλη Κάρντιφ της Ουαλίας και ζούσε σε ένα χωριό κοντά στο Σάουθπορτ.

«Υπήρξαν πολλές εικασίες και υποθέσεις γύρω από τον 17χρονο που βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση από την αστυνομία και ορισμένα άτομα το χρησιμοποιούν αυτό για να υποκινήσουν σε βία και αναταραχή. Έχουμε ήδη πει ότι το άτομο που συνελήφθη γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι εικασίες δεν βοηθούν κανέναν αυτή τη στιγμή», τόνισαν πηγές της Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς εργαζομένων του

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα