ΑΘΗΝΑ
18:27
|
19.09.2024
Την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Κατάρ, η κηδεία του Παλαιστίνιου ηγέτη που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα στην Τεχεράνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δήλωση για την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ταξιαρχίες Qassam, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής αντιστασιακής οργάνωσης, κάνοντας λόγο για ένα «επικίνδυνο γεγονός» που θα έχει «μεγάλες επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή».

Αποτίοντας φόρο τιμής στον ηγέτη της παλαιστινιακής αντίστασης που όπως έγινε γνωστό θα κηδευθεί την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς,αναφέρει:

«Με τις υψηλότερες εκφράσεις υπερηφάνειας και τιμής, οι Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam ανακοινώνουν στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, τα αραβικά και ισλαμικά έθνη και τους ελεύθερους λαούς όλου του κόσμου, τον θάνατο του ηγέτη Ισμαήλ Αμπντούλ Σαλάμ Χανίγια, διοικητή του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης Χαμάς που μαρτύρησε μετά από μια δειλή επιχείρηση δολοφονίας των σιωνιστών με στόχο την κατοικία του στην Τεχεράνη. Ως απάντηση σε αυτό το ναζιστικό έγκλημα, επιβεβαιώνουμε τα ακόλουθα σημεία:

Πρώτον, ο ηγέτης και μαχητής «Αμπού αλ-Αμπντ» έζησε μια ζωή γεμάτη αφοσίωση, αγώνα και θυσίες. Η διαδρομή του ταυτίστηκε με τα διάφορα στάδια της εξέλιξης και του αγώνα του κινήματος και αφήνει πίσω του σαφείς συνεισφορές και ίχνη σε διάφορες ιστορικές στιγμές. Προσέφερε πολλά στην παλαιστινιακή υπόθεση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αντίστασης, στην ενοποίηση των προσπαθειών του έθνους και στην κατεύθυνση της πυξίδας προς την Ιερουσαλήμ.

Δεύτερον, η εγκληματική δολοφονία του ηγέτη Χανίγια στην καρδιά της ιρανικής πρωτεύουσας αποτελεί ένα σημαντικό και επικίνδυνο γεγονός που μετατοπίζει τη μάχη σε νέες διαστάσεις και θα έχει μεγάλες επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Ο εχθρός δεν υπολόγισε σωστά, επεκτείνοντας το εύρος της επιθετικότητας, δολοφονώντας ηγέτες της αντίστασης σε διάφορους τομείς και παραβιάζοντας την κυριαρχία των περιφερειακών κρατών. Ο εγκληματίας Νετανιάχου, τυφλωμένος από αυταπάτες μεγαλείου, οδηγεί την κατοχική οντότητα προς την άβυσσο, επιταχύνοντας την κατάρρευση και την οριστική απομάκρυνσή της από την παλαιστινιακή γη.

Τρίτον, αυτή η σιωνιστική απερισκεψία πρέπει να τελειώσει και ο αχαλίνωτος εχθρός πρέπει να περιοριστεί, με το χέρι του που παρεμβαίνει να συγκρατείται για να αποτραπεί περαιτέρω επιθετικότητα. Τα συνεχή εγκλήματα του εχθρού σε διάφορα μέτωπα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όλα τα έθνη και τους λαούς της περιοχής, αναγκάζοντας όλους να στηρίξουν την αντίσταση στην Παλαιστίνη. Αυτή η αντίσταση χρησιμεύει ως άμυνα πρώτης γραμμής για ολόκληρο το έθνος, γι’ αυτό ο εχθρός προσπαθεί να την συντρίψει και να την υποτάξει για να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερη επιθετικότητα εναντίον των εθνών και των λαών της περιοχής.

Τέταρτον, το αίμα του ηγέτη μας Ισμαήλ Χανίγια, που ενώθηκε σήμερα με το αίμα των παιδιών, των γυναικών, των νέων και των ηλικιωμένων της Γάζας και με το αίμα του λαού και των αγωνιστών μας, υπογραμμίζει ότι η αντίσταση και οι ηγέτες της βρίσκονται στο επίκεντρο της μάχης δίπλα στους ανθρώπους τους. Αυτό το πολύτιμο αίμα δεν θα χυθεί μάταια αλλά θα φωτίσει το δρόμο προς την απελευθέρωση. Ο εχθρός θα πληρώσει για την επιθετικότητά του με το δικό του αίμα στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη και εντός των συνόρων της, όπου κι αν φτάσουν οι μαχητές μας με το θέλημα του Θεού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα