ΑΘΗΝΑ
12:26
|
20.09.2024
Η συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πολιτειακή Φυλακή Ίλι, σε μια αγροτική περιοχή, περίπου 250 χλμ. βορείως του Λας Βέγκας.
Φυλακές Ely στη Νεβάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Νεβάδα των ΗΠΑ καθώς έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων σκοτώθηκαν τρεις και τραυματίστηκαν άλλοι εννιά.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης και σύμφωνα με το γραφείο του Κυβερνήτη της Νεβάδας, Τζο Λομάρντο, η σύγκρουση έγινε μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών.

Η συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πολιτειακή Φυλακή Ίλι, σε μια αγροτική περιοχή, περίπου 250 χλμ. βορείως του Λας Βέγκας.

Η φυλακή αυτή, η μοναδική υψίστης ασφαλείας στη Νεβάδα, στεγάζει επίσης τους θανατοποινίτες κρατουμένους.

Κανένας σωφρονιστικός υπάλληλος δεν τραυματίστηκε.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν τους λόγους της σύρραξης, ούτε ανέφεραν πόσοι άλλοι κρατούμενοι τραυματίστηκαν αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Οι εννέα που νοσηλεύονται φέρουν τραύματα από μαχαίρι.

Λόγω των ταραχών, απαγορεύτηκε επ’ αόριστον το επισκεπτήριο σε όλες τις φυλακές της Πολιτείας.

Η φυλακή Ίλι είναι χωρητικότητας 1.183 κρατουμένων και απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους. Εκεί κρατούνται σήμερα και οι 60 θανατοποινίτες της Νεβάδας. Το 2022 δεκάδες κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες κράτησης και το ανεπαρκές φαγητό του.

Μόνο φέτος έχουν αναφερθεί 21 θάνατοι κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της Νεβάδας και οι δύο από αυτούς ήταν στην Ίλι.

Η φυλακή Ίλι είναι χωρητικότητας 1.183 κρατουμένων και απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους. Εκεί κρατούνται σήμερα και οι 60 θανατοποινίτες της Νεβάδας. Το 2022 δεκάδες κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες κράτησης και το ανεπαρκές φαγητό τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα