ΑΘΗΝΑ
04:46
|
20.09.2024
«Ο εχθρός δεν θα μάθει ποτέ πού, πότε και πώς θα έρθει η απάντησή μας» τόνισε. Στη Βηρυτό οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Βρετανίας.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα το απόγευμα, μετά τις 17.00 (ώρα Βηρυτού και Αθήνας) ξεκίνησε το διάγγελμα του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, με αφορμή την κηδεία του διοικητή της οργάνωσης Φουάντ Σουκρ που δολοφονήθηκε την Τρίτη από το Ισραήλ στη Νότια Βηρυτό με αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε το θάνατο άλλων τεσσάρων ατόμων (τα δύο παιδία) και τον τραυματισμό 74 άλλων.

Στο διάγγελμά του ο αρχηγός της Χεζμπολάχ επισημαίνει πως πλέον έχουμε εισέλθει σε μία «νέα φάση» που διαφέρει από την προηγούμενη καθώς η κλιμάκωση εξαρτάται «από τη συμπεριφορά του εχθρού και τις σημερινές του αντιδράσεις».

«Υπάρχουν αυτοί που πρέπει να περιμένουν, να περιμένουν την οργή των έντιμων ανθρώπων. Την εκδίκηση των έντιμων ανθρώπων για όλη αυτή την αιματοχυσία» τόνισε ο Χασάν Νασράλα και πρόσθεσε:

«Ο εχθρός δεν θα μάθει ποτέ πού, πότε και πώς θα έρθει η απάντησή μας».

Διαβεβαίωσε πως η οργάνωσή του θα εκδικηθεί για τη δολοφονία του διοικητή Φουάντ Σουκρ επισημαίνοντας πως «ο εχθρός και όσοι στέκονται πίσω του θα πρέπει να περιμένουν τα επικείμενα αντίποινά μας».

«Επιδιώκουμε μία πραγματική απάντηση, όχι μία τυπική απόκριση. Πραγματικές ευκαιρίες και μία απάντηση κατόπιν πολλής σκέψης. Αυτό θα είναι αρκετό» είπε στη συνέχεια.

«Ισραήλ θα κλάψεις πολύ γιατί δεν ξέρεις ποιες κόκκινες γραμμές παραβίασες! Η αντίσταση μπορεί γρήγορα να αναπληρώσει οποιοδήποτε κενό στην οργανωτική δομή μας. Έχουμε μία γενιά καλά εκπαιδευμένων διοικητών… Η δολοφονία των ηγετών δεν μας επηρεάζει. Η εμπειρία δείχνει πως η αντίσταση μεγαλώνει και θεριεύει» ανέφερε σε επόμενο σημείο ο Χασάν Νασράλα.

Τι είπε ο Νασράλα για τη δολοφονία Χανίγια

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη εξηγώντας πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν «θεωρεί τη δολοφονία επίθεση στην εθνική της ασφάλεια και κυριαρχία».

«Νομίζουν άραγε οι Ισραηλινοί πως μπορούν να σκοτώσουν τον Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και το Ιράν να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Οι δηλώσεις του Ιμάμη Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία του Χανίγαι είναι σκληρότερες από εκείνες μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό γιατί ήταν επίθεση μέσα στο Ιράν. Ο Ιμάμης Χαμενεΐ το θεωρεί ζήτημα τιμής!» τόνισε σε άλλο σημείο ο Χασάν Νασράλα.

Στη Βηρυτό οι Βρετανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας

Επίσκεψη στη Βηρυτό πραγματοποιούν σήμερα οι Βρετανοί υπουργοί Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι και Άμυνας, Τζον Χίλι, καθώς στη χώρα αυτή οξύνεται η πολιτική ένταση στον Λίβανο μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν πρώτα με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, παρουσία του Βρετανού πρέσβη στη Βηρυτό, Χαμίς Κόουελ.

Ο Λιβανέζος υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για την επίσκεψη των δύο Βρετανών υπουργών σε μία ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για τον Λίβανο, τονίζοντας πως γίνεται στο φόντο «των πρόσφατων σοβαρών εξελίξεων που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή» εξαιτίας της «συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ».

Τόνισε επίσης την «σημασία πλήρους εφαρμογής» της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξεδόθη μετά τον τερματισμό των συγκρούσεων Ισραήλ-Χεζμπολάχ κατά την επίθεση του πρώτου στον Λίβανο το καλοκαίρι του 2006 και προέβλεπε μεταξύ άλλων την αποχώρηση μαχητών της Χεζμπολάχ αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βόρειο Ισραήλ, πέραν του ποταμού Λιτάνι.Πρόσθεσε δε πως η απόφαση 1701 είναι «κλειδί για την επαναφορά της ηρεμίας στον Νότιο Λίβανο».

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ΝΝΑ, οι δύο Βρετανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν «την ανησυχία τους για την πιθανότητα επιδείνωσης της  κατάστασης στην περιοχή» και επισήμαναν ιδιαίτερα την ανάγκη «να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα».

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Βρετανίας συναντήθηκαν στη συνέχεια και με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

Η συνάντηση των Βρετανών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα