ΑΘΗΝΑ
18:18
|
19.09.2024
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές. Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμες.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε, χθες Τετάρτη το μεσημέρι, στον Πισσώνα Ευβοίας καθώς μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, πλέον δεν υπάρχει μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 13 εναέρια μέσα ( 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Επιπλέον δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων.

Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 91 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 25 οχήματα κι από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στις 01.48 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα