ΑΘΗΝΑ
22:53
|
19.09.2024
Ο διοικητής των ταξιαρχιών Qassam, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στις 13 Ιουλίου, υποστηρίζει το Τελ Αβίβ.
Ο Μοχάμεντε Ντέιφ (αριστερά) ήταν εκ των ιδρυτών τηςτης στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Qassam
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανήμερα της κηδείας του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, το Ισράηλ, με μια λιτή ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είναι νεκρός.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλέον: Ο Μοχάμεντ Ντέιφ έχει εξουδετερωθεί», έγραψε σήμερα το πρωί στον λογαριασμό του στο X ο ισραηλινός στρατός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο διοικητής των ταξιαρχιών Qassam, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στις 13 Ιουλίου με στόχο τον ίδιο.

Η επίθεση, η οποία έπληξε σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους στο αλ-Μαουράσι στη νότια Γάζα, άφησε πίσω της περισσότερους από 90 νεκρούς, αλλά δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση ότι ο Ντέιφ ήταν ανάμεσά τους, με την Χαμάς να έχει ανακοινώσει πως απέφυγε τα πυρά.

Χαρακτηρίζοντας τον διοικητή της Μοχάμεντ Ντέιφ ως «Οσάμα Μπιν Λάντεν της Γάζας», ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ έκανε λόγο για ένα «σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία εξάρθρωσης της Χαμάς ως στρατιωτικής και κυβερνητικής αρχής στη Γάζα».

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς μπορεί είτε να παραδοθούν είτε να εξοντωθούν. Το αμυντικό κατεστημένο του Ισραήλ θα καταδιώξει τους τρομοκράτες – τόσο τους σχεδιαστές όσο και τους δράστες της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός στο X.

Ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέ Σμότριτς ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη δολοφονία του διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σημαίνει ότι «η ήττα της Χαμάς είναι πιο κοντά από ποτέ».

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε στιγμή πριν τη νίκη!» έγραψε στο X, ισχυριζόμενος ότι το Ισραήλ έχει σκοτώσει «πολλές χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων πολύ ανώτερων».«Θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι να τους καταστρέψουμε όλους, να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και να επιστρέψουμε τους απαχθέντες στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Ο Ντέιφ ήταν ένας από τους ιδρυτές της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Qassam, τη δεκαετία του 1990 και ηγήθηκε της δύναμης για περισσότερα από 20 χρόνια.

Το Ισραήλ αναγνώρισε αυτόν και τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, ως τους κύριους αρχιτέκτονες των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η Χαμάς είχε κοινοποιήσει μια σπάνια φωνητική ηχογράφηση του Ντέιφ που ανακοίνωνε την επιχείρηση «Πλημμύρα αλ-Άκσα», σηματοδοτώντας ότι η επίθεση ήταν απάντηση για τις ισραηλινές επιδρομές στο Τζαμί αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα