ΑΘΗΝΑ
19:56
|
09.06.2026
Σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκές πηγές,η Τουρκία έχει ασκήσει βέτο σε όλες τις κινήσεις  συνεργασίας του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ από τον Οκτώβριο λόγω Γάζας.
Οι σημαίες Τουρκίας και Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία μπλοκάρει τη συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και το Ισραήλ (που δεν είναι μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου αλλά συνεργάζεται με αυτό) από τον περασμένο Οκτώβριο εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα ανέφεραν σήμερα τουρκικές πηγές που επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel.

Οι πηγές αυτές υποστήριξαν, υπό τον όρο ανωνυμίας, πως η Τουρκία έχει ασκήσει βέτο σε όλες τις κινήσεις  συνεργασίας του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ από τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων των κοινών συναντήσεων και ασκήσεων στη Γάζα ως αποτέλεσμα της παραβίασης των ιδρυτικών αρχών του ΝΑΤΟ.

Τουρκάλα διαδηλώτρια με την παλαιστινιακή σημαία

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Τουρκία φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει το «μπλόκο» κατά του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ και δεν θα το σταματήσει εκτός και εάν τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα. Το μήνυμα αυτό μετέφερε και τον περασμένο Ιούλιο στην Ουάσιγκτον κατά τη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο κορυφής και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Τ. Ερντογάν στους ηγέτων των άλλων χωρών.

Αυτό εξηγεί τον πρόσφατο εκνευρισμό του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ, που κάλεσε στην αρχή της βδομάδας το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία με το «επιχείρημα» πως «απειλεί να επέμβει στρατιωτικά κατά του Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκατοντάδες μετασεισμοί συγκλονίζουν τις Φιλιππίνες – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Αφγανιστάν: Η αστυνομία καταστέλει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ

«Γελούσαν»: Η χρήση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις φυλακές από το Ισραήλ – Al Jazeera

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα