ΑΘΗΝΑ
23:22
|
19.09.2024
«Η εποχή των άνευ επιπτώσεων επιθέσεων του Ισραήλ έχει τελειώσει», τόνισε στη διάρκεια της κηδείας ο πρόεδρος του Ιρανικού Κοινοβουλίου.
Ο ηγέτης της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης επικεφαλής της κηδείας του ηγέτη της Χαμάς και του σωματοφύλακά του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Σαγιέντ Αλί Χαμενεΐ, ηγήθηκε σήμερα το πρωί της κηδείας του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και του σωματοφύλακά του, Ουασίμ Αμπού Σααμπάν, που δολοφονήθηκαν, όπως όλα δείχνουν, από το Ισραήλ ενόσω ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης βρισκόταν στην Τεχεράνη.

Ο Χανίγια βρέθηκε στην Τεχεράνη για να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, μαζί με άλλα σημαντικά στελέχη του Άξονα της Αντίστασης.

Μεγάλος αριθμός Ιρανών συγκεντρώθηκε γύρω από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για να αποτίσει τιμή και να συμμετάσχει στην νεκρώσιμη ακολουθία.

«Η εποχή των άνευ επιπτώσεων επιθέσεων του “Ισραήλ” έχει τελειώσει»

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, καταδίκασε το ισραηλινό καθεστώς για τις ενέργειές του. Υποστήριξε ότι τα κατά συρροήν εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής πηγάζουν από την αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δυνάμεις της Αντίστασης.

Ο Γκαλιμπάφ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από την ισραηλινή κατοχή θα αποτελούσε στρατηγικό λάθος, τονίζοντας ότι η εποχή των άνευ επιπτώσεων επιθέσεων από την ισραηλινή κατοχή και τον σύμμαχό της, τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει τελειώσει.

Διαβεβαίωσε ότι το Ιράν θα απαντήσει κατάλληλα σε χρόνο και τόπο της επιλογής του και ότι η ισραηλινή κατοχή θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για τις ενέργειές της.

«Ο μαρτυρικός θάνατος του Χανίγια θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενοποίηση του Ισλαμικού Κόσμου»

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής, ο Χαλίλ αλ Χάγια, επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της Χαμάς, υποστήριξε ότι ο μαρτυρικός θάνατος του Χανίγια θα προωθήσει την ενότητα του Ισλαμικού Κόσμου και της Αντίστασης στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς και πιθανός αντικαταστάτης του Χανίγια σημείωσε ότι η δολοφονία έχει προκαλέσει οργή εναντίον της Σιωνιστικής οντότητας από ολόκληρο τον Ισλαμικό Κόσμο, τον Άξονα της Αντίστασης και τους φιλελεύθερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Χαμενεΐ: Σφοδρή απάντηση στη δολοφονία

Την Τετάρτη, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ υποσχέθηκε μια απάντηση στη δολοφονία του Χανίγια. Δήλωσε ότι είναι καθήκον του Ιράν να εκδικηθεί το αίμα του Παλαιστίνιου ηγέτη, περιγράφοντας τη δολοφονία ως εγκληματική ενέργεια που απαιτεί αντίποινα.

«Το εγκληματικό και τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς μετέτρεψε σε μάρτυρα τον αγαπημένο μας φιλοξενούμενο στην πατρίδα μας θλίβοντάς μας αλλά και στρώνοντας επίσης το έδαφος για μια σκληρή τιμωρία για το ίδιο», δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, το οποίο έχει κηρύξει τριήμερο πένθος, τόνισε ότι ο Χανίγια αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα, ήταν έτοιμος να μαρτυρήσει και θυσίασε τα παιδιά του σε αυτό το μονοπάτι, προσθέτοντας ότι «το μεγάλο Μέτωπο της Αντίστασης θρηνεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα