ΑΘΗΝΑ
06:21
|
20.09.2024
Αποφεύγουν τον εναέριο χώρο Λιβάνου,Ισραήλ και Ιράν αρκετές αεροπορικές εταιρίες, ενώ σήμερα η Γαλλία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το Ιράν.
Κινήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Μέση Ανατολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους πολίτες τής να εγκαταλείψουν το ταχύτερο δυνατόν το Ιράν λόγω «αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή».

Το γαλλικό υπουργείο δεν αποσαφηνίζει πόσοι Γάλλοι πολίτες βρίσκονται στο Ιράν ωστόσο επισημαίνει πως όλη η χώρα έχει μπει «στο κόκκινο» αποτρεπτικής ταξιδιωτικής οδηγίας καλώντας τους να φύγουν άμεσα και να αποφύγουν την εκεί μετάβασή τους «όποια και εάν είναι η αιτία της μετακίνησής τους».

Στο μεσοδιάστημα, και μέχρι να εγκαταλείψουν το Ιράν, οι Γάλλοι καλούνται «να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση, να κρατηθούν μακριά από διαδηλώσεις, να ενημερώνονται για την κατάσταση και να συμβουλεύονται τακτικά την ιστοσελίδα της πρεσβείας».

Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν από την αρχή της βδομάδας οι ξένοι υπήκοοι  σε Λίβανο και Ισραήλ καθώς πολλές ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν αναστείλει τα δρομολόγια λόγω πιθανών συγκρούσεων.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως αρκετές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Λιβάνου και ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Τις πτήσεις προς το Ισραήλ έχουν σταματήσει μεταξύ άλλων οι αμερικανικές United Airlines και Delta, η ιταλική ITA Airways, ο όμιλος Lufthansa και η Air India.

Μεταξύ των εταιριών που ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις προς τον Λίβανο είναι και η ελληνική Aegean.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, ο Καναδάς την Πέμπτη (1/8) εξέδωσε ανακοίνωση προς τα καναδικά αεροσκάφη να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για έναν μήνα, λόγω του κινδύνου από ενδεχόμενες στρατιωτικές δραστηριότητες.

Επίσης, η Βρετανία συμβουλεύει επίσης εδώ και ένα μήνα τους πιλότους της να αποφεύγουν την περιοχή.

Σε περίπτωση που ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, η OpsGroup δήλωσε ότι η πολιτική αεροπορία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από drones και πυραύλους που θα διασχίζουν τον εναέριο χώρο, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο παραποίησης του GPS – ένα φαινόμενο που αυξάνεται γύρω από τον Λίβανο και το Ισραήλ, όπου στρατοί και άλλοι φορείς εκπέμπουν σήματα που ξεγελούν το σύστημα GPS ενός αεροπλάνου ώστε να νομίζει ότι βρίσκεται αλλού από την πραγματική του θέση.

Μάλιστα, χτες, η κυβέρνηση του Λιβάνου κατέθεσε επίσημα επιστολή διαμαρτυρίας έναντι του Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κατηγορώντας το για κυβερνοπόλεμο και για παρεμβολές στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS  με αρνητικές συνέπειες σε συγκοινωνίες και τηλεπικοινωνίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα