ΑΘΗΝΑ
00:03
|
20.09.2024
Πάνω από 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από χρηματιστήρια σήμερα λόγω φόβων για ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ.
Χρηματιστήριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την ανεργία στις ΗΠΑ φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανησυχίας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και το ενδεχόμενο μίας νέας, διεθνούς ύφεσης, μετά από εκείνη που προκάλεσαν τα μέτρα δεκάδων χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μετοχές σε αρκετά μεγάλα χρηματιστήρια του πλανήτη δοκιμάστηκαν καθώς υπέστησαν «καθοδικές πιέσεις». Ο χρηματοπιστωτικός αναλυτής και κερδοσκόπος επενδυτής Τζέικομπ Κινγκ σχολιάζοντας τις αναταράξεις σε χρηματιστήρια Ανατολής και Δύσης ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ:

«Πάνω από 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από μεγάλες μετοχές και δείκτες χρηματιστηρίων σήμερα το πρωί εξαιτίας των φόβων για μία διεθνή ύφεση. Αυτή είναι η χειρότερη μέρα για τις μετοχές από τις 16 Μαρτίου 2020, στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού».

Νωρίτερα σήμερα, στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ η μετοχή της αμερικανικής εταιρίας μικροεπεξεργαστών, Intel, έχασε πάνω από το 27% της αξίας της αλλά φαίνεται πως δεν ήταν η μόνη. Η αναταραχή καταγράφηκε στις μετοχές εταιριών σε χρηματιστήρια της Ευρώπης, της Ασίας και της Νέας Υόρκης λόγω των φόβων πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να είναι στα πρόθυρα ύφεσης και να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις διεθνώς.

Αφορμή έδωσε σήμερα η έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας και την ανεργία που έδειξε πως η αγορά εργασίας στη χώρα ενισχύθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.  Ειδικότερα, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο  ενισχύθηκε λιγότερο από το προσδοκώμενο με τάσεις αύξησης της ανεργίας σε ποσοστό μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2021.

Η έκθεση αύξησε τους φόβους των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με πρότερα δεδομένα που κατέγραφαν «αδυναμία» περαιτέρω ανάπτυξης του τομέα μεταποίησης στις ΗΠΑ και απογοητευτικά στοιχεία από την εταιρία παραγωγής μικροεπεξεργαστών, Intel.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα