ΑΘΗΝΑ
12:35
|
20.09.2024
Μέσα σε λίγες βδομάδες, το επιτελείο της μάζεψε διπλάσια χρήματα (πάνω από 310 εκατ. δολάρια) από εκείνο του Ντόναλντ Τραμπ.
Κάμαλα Χάρις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 310 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοέμβρη, Κάμαλα Χάρις.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το επιτελείο της, το ποσό που συγκέντρωσε από χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πλέον διπλάσιο από εκείνο που συγκέντρωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και πρώην Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές του 2024 και σύμφωνα με εκπρόσωπο του προεκλογικού επιτελείου της Κάμαλα Χάρις τροφοδοτήθηκε κυρίως «από μικρούς δωρητές» και αντιπροσωπεύει «το διπλάσιο και πλέον» ποσό σε σύγκριση με εκείνο που συγκέντρωσε η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ τον ίδιο μήνα.

Κάμαλα Χάρις

Την Πέμπτη σε δελτίο Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται πως ο πρώην Πρόεδρος συγκέντρωσε τον Ιούλιο 138,7 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο.

Μεγάλο μέρος των ποσών αυτών που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι δαπανώνται κυρίως σε εγχώρια ΜΜΕ και σε ακριβά διαφημιστικά μηνύματα που στοχεύουν σε κατηγορίες-κλειδιά Αμερικανών ψηφοφόρων, κυρίως σε πολιτείες με μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων.

Ντόναλντ Τραμπ

Η αμερικανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Open Secrets», που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, εκτιμά πως οι εκλογές του 2024 ενδέχεται να είναι οι ακριβότερες στην αμερικανική ιστορία, υπερβαίνοντας το ρεκόρ των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ) που είχαν δαπανηθεί για την εκλογική αναμέτρηση του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα