ΑΘΗΝΑ
21:54
|
16.09.2024
Οι περιορισμοί εισήχθησαν «για να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες διαβίωση στις πολυκατοικίες», αναφέρεται στην απόφαση του δήμου.
Διαμερίσματα μικρότερα των 28 τ.μ. αποτελούν σήμερα το 18% του συνόλου των προς πώληση κατοικιών στη ρωσική πρωτεύουσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πόλη της Μόσχας απαγόρευσε την κατασκευή πολύ μικρών διαμερισμάτων, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα. Η απαγόρευση ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση στόχων κοινωνικής ανάπτυξης από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το διάταγμα, το οποίο υπεγράφη από τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, και τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη, θέτει ως ελάχιστο όριο μεγέθους 28 τετραγωνικών μέτρων για διαμερίσματα, εξαιρουμένων των μπαλκονιών, των βεραντών και των ψυκτικών θαλάμων. Οι περιορισμοί εισήχθησαν «για να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες διαβίωση στις πολυκατοικίες», αναφέρεται.

Ως μέρος της κοινωνικής του πολιτικής με στόχο τη στήριξη των οικογενειών, ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση τον Μάιο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα. Ως στόχος τέθηκε η επαρκής στέγαση για τις πόλεις και ο ελάχιστος χώρος διαβίωσης 33 τετραγωνικών μέτρων έως το 2030 και 38 έως το 2036.

Οι ειδικοί στον τομέα των ακινήτων λένε ότι τα πολύ μικρά διαμερίσματα είναι δημοφιλή στη Μόσχα τα τελευταία χρόνια, ειδικά μεταξύ των νεαρών ενηλίκων.

Διαμερίσματα μικρότερα από 28 τετραγωνικά μέτρα αποτελούν επί του παρόντος το 18% του συνόλου των κατοικιών προς πώληση στη ρωσική πρωτεύουσα, ανέφερε η επιχειρηματική καθημερινή εφημερίδα RBK, επικαλούμενη ειδικούς του κλάδου.

Τα σχέδια για την απαγόρευση των μικροσκοπικών διαμερισμάτων αναφέρθηκαν για πρώτη φορά λίγο μετά την προεδρική ανακοίνωση. Αυτό ανέβασε τις τιμές για ακίνητα με εμβαδόν κάτω των 28 τετραγωνικών μέτρων έως και 60%, ανέφερε η RBK την Παρασκευή.

Τα πολύ μικρά διαμερίσματα έχουν επίσης μια αυξητική τάση σε άλλες πρωτεύουσες, όπως το Λονδίνο. Σύμφωνα με τα πρότυπα της βρετανικής κυβέρνησης, η ελάχιστη επιφάνεια για κάθε νέο σπίτι πρέπει να είναι 37 τετραγωνικά μέτρα. Επιτρέπεται όμως η κατασκευή διαμερισμάτων έως και 19 τετραγωνικών μέτρων. Το μέσο μέγεθος ενός διαμερίσματος ειδικά κατασκευασμένου για φοιτητές στο Λονδίνο είναι λίγο πάνω από 13 τετραγωνικά μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ένταση στις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα