ΑΘΗΝΑ
06:38
|
20.09.2024
Ο Κάνι διαμαρτυρήθηκε για την κίνηση «ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών μαζί με τις ΗΠΑ» να αποτρέψουν την καταδίκη της δολοφονίας του Χανίγια από τον ΟΗΕ.
Οι σημαίες Ιράν και Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαγκέρι Κάνι επέκρινε σήμερα Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή, την Τετάρτη το βράδυ, μαζί με τις ΗΠΑ εμπόδισαν ρωσική πρόταση ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με το οποίο θα καταδικαζόταν η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη από το Ισραήλ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Ιρανός υπουργός με τον επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, τον κάλεσε να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Κάνι διαμαρτυρήθηκε στον Μπορέλ για την κίνηση «ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών μαζί με τις ΗΠΑ να αποτρέψουν την καταδίκη της δολοφονίας του Ισμαήλ Χανίγια από το ανώτατο όργανο του ΟΗΕ».

Ο Κάνει πρόσθεσε πως η στάση των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών και η σιγή τους για όσα κάνει «το πολεμοκάπηλο σιωνιστικό καθεστώς» σε Υεμένη και Λίβανο το έχουν ενθαρρύνει να συνεχίσει αυτές τις ενέργειες επίθεσης «που θα οδηγήσουν σε διακύβευση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Ο Μπορέλ, από την πλευρά του, φέρεται πως αρκέστηκε να εκφράσει «ανησυχία» για την αύξηση της περιφερειακής έντασης και την πιθανότητα «γενικής ανάφλεξης συγκρούσεων» με συνέπειες για τις χώρες της περιοχής. Τόνισε δε «το δικαίωμα του Ιράν να υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα και κυριαρχία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα