ΑΘΗΝΑ
04:30
|
20.09.2024
«Θα σταθούμε δίπλα στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε πλατφόρμα», τονίζει ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
Το Instagram δεν είχε επικαλεστεί παραβάσεις πολιτικής για την απόφασή του να μπλοκάρει το συγκεκριμένο περιεχόμενο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στο Instagram, σύμφωνα με την εθνική της αρχή επικοινωνιών, αφού κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος επέκρινε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για «λογοκρισία» περιεχομένου που σχετίζεται με τη Χαμάς.

Η αρχή επικοινωνίας ανέφερε σε ανάρτηση στον ιστότοπό της ότι «το instagram.com έχει αποκλειστεί με απόφαση της 02/08/2024», χωρίς να αναφέρει τον λόγο για τον αποκλεισμό.

Την Τετάρτη, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κατηγόρησε το Instagram ότι μπλοκάρει συλλυπητήριες αναρτήσεις για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

«Πρόκειται για λογοκρισία, καθαρή και απλή», έγραψε ο Τούρκος αξιωματούχος στο X, σημειώνοντας ότι το Instagram δεν είχε επικαλεστεί παραβάσεις πολιτικής για την απόφασή του να μπλοκάρει το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης ενάντια σε αυτές τις πλατφόρμες, οι οποίες έχουν επανειλημμένα δείξει ότι υπηρετούν το παγκόσμιο σύστημα εκμετάλλευσης και αδικίας», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Θα σταθούμε δίπλα στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε πλατφόρμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα