ΑΘΗΝΑ
01:02
|
20.09.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 3 τρομοκράτες που εισέβαλαν σε ξενοδοχείο μετά την αρχική έκρηξη αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 63 άλλοι τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε πολυσύχναστη παραλία στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε η σομαλική αστυνομία.

Ο Abdifatah Adan Hassan, εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι η επίθεση περιελάμβανε έκρηξη αυτοκτονίας που ακολουθήθηκε από πυροβολισμούς.

«Αφού ο βομβιστής αυτοκτονίας έσφαξε αθώους πολίτες που βρίσκονταν στην παραλία για χαλάρωση την Παρασκευή, τρεις τρομοκράτες εισέβαλαν στο Beach View Hotel», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις επιτιθέμενους μέσα στο ξενοδοχείο έπειτα από ανταλλαγή πυρών και δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας τραυματίστηκαν, ενώ ο ένας από αυτούς υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Είπε ότι 63 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολίτες, υπέστησαν σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση των νοσοκομείων του Μογκαντίσου.

Στο σημείο της επίθεσης συχνάζουν πολίτες, αξιωματούχοι ασφαλείας και επιχειρηματίες.

Την ευθύνη για τη φονική επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση al-Shabaab, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Η Σομαλία μαστίζεται από ανασφάλεια εδώ και χρόνια, με τις κύριες απειλές να προέρχονται από την αλ-Σαμπάαμπ και τις τρομοκρατικές ομάδες Daesh/ISIS.

Από το 2007, η al-Shabaab πολεμά την κυβέρνηση της Σομαλίας και τη μεταβατική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία – μια πολυδιάστατη αποστολή που έχει εξουσιοδοτηθεί από την Αφρικανική Ένωση και έχει λάβει εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η τρομοκρατική ομάδα έχει εντείνει τις επιθέσεις της από τότε που ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σέιχ Μοχαμούντ κήρυξε «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της ομάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα