ΑΘΗΝΑ
04:41
|
20.09.2024
Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή σε ισραηλινή επίθεση με στόχο διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Άποψη από την περιοχή όπου τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 18 τραυματίστηκαν την Κυριακή σε ισραηλινή επίθεση με στόχο σκηνές εκτοπισμένων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir al-Balah, στη Γάζα, στις 4 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή σε ισραηλινή επίθεση με στόχο διάφορες περιοχές της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν μετά από δύο ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές στο Ντέιρ αλ-Μπαλάχ, η μία από τις οποίες έπληξε σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους εντός των περιοχών του Νοσοκομείου Μαρτύρων Αλ Άκσα, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο.

Ξεχωριστά, οχήματα του ισραηλινού στρατού που σταθμεύουν στα ανατολικά σύνορα του κεντρικού κυβερνείου πυροβόλησαν εντατικά στις ανατολικές περιοχές των στρατοπέδων Bureij και Maghazi.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης γεωργικές εκτάσεις κοντά σε σκηνές εκτοπισμένων στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, προκαλώντας φωτιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Στην πόλη της Γάζας, ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασίλ ανέφερε ότι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο αγνοούνται όταν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε ένα αυτοκίνητο πολιτών στη συνοικία Ζεϊτούν.

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα με στόχο μια ομάδα πολιτών στη γειτονιά Shujaiya.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν οκτώ πτώματα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε σπίτι της οικογένειας Al-Amoudi στην περιοχή Al-Fakhoura του στρατοπέδου Jabalia.

Αψηφώντας ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ αντιμετώπισε διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης του στη Γάζα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σχεδόν 39.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και περισσότεροι από 91.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Σχεδόν 10 μήνες μετά τον πόλεμο του Ισραήλ, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός παραλυτικού αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, του οποίου η τελευταία απόφαση το διέταξε να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν βρει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή της στις 6 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα