ΑΘΗΝΑ
19:39
|
19.09.2024
Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα νωρίτερα σήμερα.
Η παρουσία του στρατού στην Ντάκα είναι αυξημένη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία περιορίζει τη δυνατότητα μετακίνησης από το Μπαγκλαντές, όπου μαζικές φοιτητικές διαμαρτυρίες για τις μεροληπτικές ποσοστώσεις θέσεων εργασίας ανάγκασαν την πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα.

Η Indian Railways ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε τα διασυνοριακά ταξίδια με τον ανατολικό γείτονά της. Η απόφαση επηρεάζει το Maitree Express και το Bandhan Express, δύο μεγάλες υπηρεσίες που συνδέουν τα δύο κράτη.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Air India και της χαμηλού κόστους IndiGo, ακύρωσαν πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Παράλληλα, η Συνοριακή Δύναμη Ασφάλειας ενισχύει την παρουσία της στην ινδική πλευρά της γραμμής μήκους 4.000 χιλιομέτρων που χωρίζει τις χώρες.

Οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο Μπαγκλαντές την Κυριακή ήταν από τις πιο θανατηφόρες από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα, με πάνω από 90 άτομα να υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν με βάση αναφορές της αστυνομίας, αξιωματούχων και γιατρών. Συνολικά οι νεκροί μετά την έναρξη των διαδηλώσεων ανέρχονται σε περίπου 300.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς εργαζομένων του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα