ΑΘΗΝΑ
04:48
|
20.09.2024
Η ισραηλινή διοίκηση έχει αυξήσει την ετοιμότητα σε όλες τις μονάδες των δυνάμεων κατοχής προετοιμαζόμενη για τις αναμενόμενες απαντήσεις από τον Άξονα της Αντίστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός κοινοποίησε ένα έγγραφο στους δημάρχους των βορείων περιοχών του Ισραήλ, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς το «ενημερωμένο σενάριο» για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Αυτό το έγγραφο περιγράφει πιθανές επιπτώσεις, όπως τριήμερες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες πόλεις, διακοπές παροχής νερού που διαρκούν αρκετές ημέρες, αποσύνδεση σταθερών γραμμών τηλεφωνίας για έως και οκτώ ώρες, διακοπές επικοινωνίας κινητού τηλεφώνου για έως και 24 ώρες και σύντομες τοπικές διακοπές ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι έως και το 40% του εργατικού δυναμικού του Ισραήλ ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εργαστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου και οι πάροχοι υπηρεσιών εκτός των πληγεισών περιοχών ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμοι.

Ο στρατός, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, αναμένει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ με εκατοντάδες ρουκέτες που μεταφέρουν κεφαλές από 50 έως 500 κιλών.

Η Χεζμπολάχ αναμένεται να στοχεύσει αρχικά τις εγκαταστάσεις του στρατού, έπειτα τις υποδομές και στη συνέχεια τις μη στρατιωτικές περιοχές, αν και οι προτεραιότητες ενδέχεται να αλλάξουν, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Χεζμπολάχ μπορεί να στοχεύσει στόχους νότια ως το Τελ Αβίβ, προκαλώντας πιθανώς μαζικές εκκενώσεις προς την Ιερουσαλήμ και τις νότιες περιοχές, πρόσθεσε.

Οι εκτοπισμένοι θα στεγάζονται σε ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία σήμερα φιλοξενούν εκτοπισμένους Ισραηλινούς εποίκους από το Βορρά. Εάν τα ξενοδοχεία της Ιερουσαλήμ είναι γεμάτα, οι εκκενωμένοι θα φιλοξενούνται σε σχολεία της πόλης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σχέδια για τη δημιουργία καταυλισμών σκηνών στο Νότο, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών όπως η Τίμνα, βόρεια του Εϊλάτ και το πάρκο Εσκόλ στην Έρημο Νεγκέβ. Αυτό το μοντέλο είναι παρόμοιο με τις σκηνές που οργάνωσε ο Αρκαντί Γκαϊνταμάκ στο Νιτζανίμ το 2006 για εποίκους που εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Ιουλίου του 2006 και το 2007 στο πάρκο Γιαρκόν του Τελ Αβίβ για τους κατοίκους του Σντερότ, ανέφερε το δημοσίευμα των The Times of Israel.

Την ίδια στιγμή, «η πραγματικότητα για την άλλη πλευρά θα είναι πολύ χειρότερη, για να το θέσω ήπια», δήλωσε ένας αξιωματούχος ασφαλείας στους Times of Israel.

Διαβάστε επίσης:

Στο ίδιο πλαίσιο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν στην εφημερίδα Maariv ότι προετοιμάζονται για απροσδόκητα σενάρια αντιποίνων, όπως απόπειρες διείσδυσης της Χεζμπολάχ από το Βορρά, πέρα ​​από πιθανές εισερχόμενες προσπάθειες από την κατεύθυνση της Δυτικής Όχθης.

Η ισραηλινή διοίκηση έχει αυξήσει την ετοιμότητα σε όλες τις μονάδες των δυνάμεων κατοχής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις αναμενόμενες απαντήσεις από τις οργανώσεις του Άξονα της Αντίστασης.

Αυτό έρχεται μετά τη δολοφονία δύο υψηλόβαθμων ηγετών της Αντίστασης, δηλαδή του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σοκόρ, και του ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στα νότια προάστια της Βηρυτού και της Τεχεράνης αντίστοιχα, μετά την οποία ο Άξονας της Αντίστασης, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, υποσχέθηκε αυστηρά αντίποινα για τα ισραηλινά εγκλήματα.

Οι Ισραηλινοί φέρονται να συλλέγουν προμήθειες, ενώ οι ισραηλινές αρχές στην Ιερουσαλήμ κάλεσαν τους κατοίκους να να είναι έτοιμοι να μπορούν να φτάσουν στα καταφύγια σε 90 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα