ΑΘΗΝΑ
07:32
|
20.09.2024
Ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις συνεχόμενες Ολυμπιάδες.
Το μετάλλιο του Πετρούνια είναι το πέμπτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπικούς του Παρισιού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων, κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής ο Λευτέρης Πετρούνιας και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με ένα έξοχο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς πίσω από τους Κινέζους Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15,300 και 15,233 βαθμούς αντίστοιχα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ από τη μικτή ζώνη, λίγο μετά τον αγώνα, ο 33χρονος Έλληνας αθλητής εμφανώς συγκινημένος, προανήγγειλε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Το μετάλλιο του Πετρούνια είναι το πέμπτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπικούς του Παρισιού και το έβδομο Ολυμπιακό στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής γυμναστικής.

Δύο μετάλλια είχε κατακτήσει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, το χρυσό στην Αθήνα το 2004 και το ασημένιο στο Σίδνεϊ (2000), επίσης στους κρίκους. Από ένα μετάλλιο έφεραν στα ελληνικά χρώματα ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 στην Ατλάντα (χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ με τις Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Αυστραλίας (Σίδνεϊ), το 2000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη στον πόντο και πρόκριση στον τελικό για τον ΠΑΟΚ στην Αττάλεια

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Οπαδοί της Celtic στον λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Basketball Champions League: Μάχη πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα